Пт, 29.03.2024, 02:16
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Розділи » Різне » Чи має право церква відкрито підримувати політичні сили.
Чи має право церква відкрито підримувати політичні сили.
StepanДата: Нд, 16.12.2007, 22:15 | Повідомлення # 1
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Статус: Offline
Нерідко зустрічаємо , коли священнослужителі займаються політичною пропогандою , особливо вперед виборами! Цікаво, чи має хтось з них на це моральне право! Наш народ уже настільки втомився від цих політичних катаклізмів, від цієї брехні по телебачені ,пресі ,радіо, приходить в храм заспокоїти свою душу і серце, наблизитись до Бога своїм спілкуванням з Ним, а у відповідь отримує не теплі слова для заспокоєння душі, а відкриту політичну рекламу, чи навіть переконливу політичну агітацію. Чи це нормально ? Чи нездається нам, що політики використовують ЦЕРКВУ як дешевий агітаційний штаб? Політики сьогодні є , завтра їх немає, а нам потрібно дивитись людям в очі, і відповідати за їхню брехню! Мені здається, що це не є нормальним явищем! Церква повинна молитись Богу за владу ,військо та всю її людність , окормлювати людей духовною їжею,а не передвиборчими програмами.Хочу дорогі брати і сестри, знайти серед вас однодумців! Прошу кожного заперечити чи доповнити мою думку, або висловити своє бачення цієї проблеми, якщо це можна так назвати!

--------------------------------------------------------------------------------


З повагою свящ.Степан Шира !
геродотДата: Ср, 06.02.2008, 20:51 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 26
Статус: Offline
Хто его знает? А, вообще. Бибилия = это книга о политике. Смотрите сами. Приходит пророк к царю чего-то говорит (от имени Бога конечно) царь либо слушает, либо нет. И нач. разные полит события. К чему все это говорю. Влияние церкви на политику было и есть. А вот как правильно распорядиться этим =- ВОПРОС!!!!!!!!!!!!!!
АндрійДата: Вт, 12.02.2008, 16:58 | Повідомлення # 3
Група: Користувачі
Повідомлень: 12
Статус: Offline
геродот - приберіть будь-ласка свій "товарний знак" - голову з пилкою...
Враження дуже неприємне.
З повагою



Taran78
ІонаДата: Ср, 20.02.2008, 21:51 | Повідомлення # 4
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
Я вважаю що церква не повинна підтримувати жодну політичну силу, тому що Бог не політик і приймає всіх...

Іона
геродотДата: Нд, 24.02.2008, 13:47 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 26
Статус: Offline
Quote (Іона)
Бог не політик і приймає всіх...

Нет, Бог не принимает всех без исключения. Книга, в которой очень много написано о политике - Библия. И Ветхий(особенно) и Новый заветы пестрят описаниями политических событий и примерами выхода из разных(полит.)ситуаций. Напр. деятельность ветхозаветных пророков. Вспомните как они ставили на свое место зарвавшихся царей.

Quote (Іона)
церква не повинна підтримувати жодну політичну силу

В каком-то смысле Церковь действительно не должна поддерживать ту или иную политическую партию. т.е. на мой взгляд в плане непосредственного участия в полит борьбе. Но не более. Во всех прочих смыслах, Церковь должна участвовать в политической жизни общества. Нельзя жить в обществе и быть свободным от него. Если Церковь не влияет на процессы в политике, то непременно найдеться какая то гадкая структура которая восполнит этот пробел и это будет беда для всего общества.


Повідомлення відредагував геродот - Нд, 24.02.2008, 19:44
ВладДата: Пн, 09.06.2008, 13:13 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 4
Статус: Offline
При наявності злої волі можна спаскудити любе добре починання. Церква не повинна відмежовуватись від політики, але вона не повинна і брати в ній участь, бо це незворотньо призведе до появи в ній шкідливих тенденцій. Я вважаю, церква повинна оцінювати дії політиків і доносити свою думку до віруючих, але, звичайно ж, ця думка не повинна залежати від того хто скільки грошей пожертвує wink
Форум » Розділи » Різне » Чи має право церква відкрито підримувати політичні сили.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Locations of visitors to this page
Використовуються технології uCoz