Сб, 20.04.2024, 00:16
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » Вселенська Патріархія
 
За повідомленням зі США 16 грудня 2007 р. у віці 80 років у Чикаго спочив у Бозі архієпископ Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки (Константинопольський Патріархат) Всеволод (Майданський).
Архієпископ Всеволод брав активну участь у налагодженні взаємовідносин між Українською Церквою та ... Детальніше »»
Дата: 17.12.2007 | Коментарі(0)


Президент Віктор Ющенко нагородив орденом «За заслуги» II ступеня за вагомий особистий внесок у гармонізацію міжконфесійних відносин, активну благодійницьку діяльність та з нагоди 80-річчя від дня народження архієпископа Скопельського УПЦ Константинопольського Патріархату в США Всеволода (Майдановського). Про це мовиться в указі Глави держави від 11 листопада, який опублікований на ... Детальніше »»
Дата: 12.12.2007 | Коментарі(0)


Цього року, після п'яти років непростих переговорів з турецькою владою, Патріарх Константинопольський Варфоломій I добився дозволу на звершення Божественної літургії в храмі святителя Миколая. Вирішальну роль зіграла зустріч Патріарха з новим міністром культури Туреччини. «Я щиро хочу, щоб всі громадяни цієї країни могли вільно відзначати релігійні свята в місцях, які вони вважають найбільш важливими д ... Детальніше »»
Дата: 07.12.2007 | Коментарі(0)


Чесна глава святителя Іоана Золотоустого постійно перебуває у Ватопедському монастирі на Святій горі Афон. До ювілейної дати силами монастиря вирішено видати двотомну працю, до якої увійдуть всі біографічні, похвальні і гімнографічні тексти, що стосуються Великого святителя. 25-26 листопада 2007 року у Ватопедській обителі на Святій горі Афон пройшли урочистості пов’язані 1600-річним ювілеєм з дня кончини ... Детальніше »»
Дата: 05.12.2007 | Коментарі(0)


За традицією 30 листопада, в день пам'яті св. апостола Андрія Первозванного, небесного покровителя Константинопольської Церкви, представники Ватикану відвідали Стамбул. Глава делегації єпископ Брайан Фаррелл, секретар Папської ради із сприяння християнській єдності, вручив Патріарху Варфоломею екземпляр енцикліки, а також традиційне послання понтифіка з нагоди свята Вселенської Патріархії. Підписаний особ ... Детальніше »»
Дата: 03.12.2007 | Коментарі(0)


На святкування престольного свята Константинопольського Патріархату на Фанар завітав також і президент Сербії Борис Тадич, який провів зустріч зі Вселенським Патріархом Варфоломієм, повідомлює e-tipos. Під час офіційної зустрічі було обговорено питання взаємовідносин між Сербською Церквою і Вселенською Патріархією, а також ... Детальніше »»
Дата: 01.12.2007 | Коментарі(0)


Патріарх Варфоломій побажав усім захисту Божого від терористичних дій, коментуючи таким чином викраденння сиро-яковітського клірика в південно-східній Турції. З таким побажанням Його Всесвятість звернувся до всіх присутніх після завершення святкування престольного свята на честь апостола Андрія Первозванного на Фанарі.
Викрадений два дні тому на південному сході Туреччини сиро-яковітський священ ... Детальніше »»
Дата: 01.12.2007 | Коментарі(0)


В цьому році з небувалим розмахом Вселенська Патріархія святкує престольне свято на честь засновника Константинопольської Церкви святого апостола Андрія Первозванного (30 листопада за новим стилем). Під час Божественної Літургії в кафедральному Свято-Георгіївському соборі яку очолить Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій у співслужінні представників інших Помісних Православних Церков буде руко ... Детальніше »»
Дата: 30.11.2007 | Коментарі(0)


Преосвященнійший Іларіон (Рудник), вікарний єпископ-українець Іспансько-Португальської митрополії Константинопольського Патріархату відвідав Українську Православну Церкву в Канаді. Після зустрічі у Вініпезі з Предстоятелем Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольський Патріархат) ... Детальніше »»
Дата: 23.11.2007 | Коментарі(0)


На острові Халки поблизу стародавньої столиці Візантії бульдозери лісового управління Туреччини раптово почали проводити роботи в сосновому лісі на території Теологічної школи Халки. Всі що проживають на території школи і священнослужителі монастиря Преображення Христового були вимушені покинути своє місцепроживання і через митрополита Апостолоса терміново звернулися в Константинопольський Патріархат. Роботи були зупинені, але Преображенськом ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz