Сб, 20.04.2024, 08:03
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Міжконфесійні стосунки

Представники Римо-католицької Церкви оголосили про те, що зустріч католиків і мусульман відбудеться у Ватикані на навесні. Приводом для початку діалогу послужив лист 138 мусульманських богословів. Голова Ватиканської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан заявив газеті «Оссерваторе Pомано» про те, що вже в лютому або в березні перша мусульманська делегація з трьох богословів приб ... Детальніше »»
Дата: 04.01.2008 | Коментарі(0)


Більше 40 тисяч хлопців і дівчат зі всієї Європи взяли участь, з 28 грудня по 1 січня, в 30-ій Європейській молитовній зустрічі - "Паломництві довіри на землі", - організованою общиною Тезе в Женеві, повідомляє "Agnuz" з посиланням на Ватиканське радіо. Звертаючись до молоді, що приєдналася до екуменічного руху, заснованого в 1940 роц ... Детальніше »»
Дата: 04.01.2008 | Коментарі(0)


13 грудня 2007 року в приміщенні Київської Православної Богословської Академії відбулася презентація україномовного видання «Екуменічної хартії», яка визначає напрями зростання співробітництва між Церквами в Європі. Презентація відбулась за участю Предстоятеля Київського Патріархату Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, представників інших християнських Церков України та зарубіжжя.
Е ... Детальніше »»
Дата: 13.12.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні у Києві проходять урочистості з відзначення десятирічного ювілею ВРЦіРО. Участь у засіданні беруть 19 членів Ради, представники Cекретаріату Президента, Уряду, Верховної Ради, міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, громадські та політичні діячі. Головує на засіданні Голова Всеукраїнського союзу церков ХВЄ єпископ Михайло Паночко. Повідомляє ... Детальніше »»
Дата: 11.12.2007 | Коментарі(0)


Кардинал Вальтер Каспер сподівається, що криза у відносинах між Московським і Константинопольським Патріархатами, що загострилася після конфлікту в Равені, буде вирішена, повідомляє "Благовест-інфо". Цю заяву президент Папської ради із сприяння християнській єдності зробив напередодні переговорів з главою ОВЦС МП митрополитом Кирилом, який прибув ув ... Детальніше »»
Дата: 07.12.2007 | Коментарі(0)

 
Московський Патріархат кинув виклик Ватикану інформує "INOPRESSA", посилаючись на італіську газету "LA REPUBBLICA". Папа Ратцингер, "ліквідуй" католицькі єпархії на російській землі, якщо хочеш нормалізувати відносини з православними росіянами. Російс ... Детальніше »»
Дата: 05.12.2007 | Коментарі(0)


Папа Римський Бенедикт ХVI стурбований станом здоров'я Предстоятеля Сербської Православної Церкви Патріарха Павла і бажає йому швидкого одужання. Як передає ИТАР-ТАСС, про це 29 листопада повідомило з Ватикану сербське інформаційне агентство ТАНЮГ. «Я висловлюю Вам побажання швидкого одужання і відведу Вам особливе місце в своїх молитвах», — цитує аг ... Детальніше »»
Дата: 30.11.2007 | Коментарі(0)


В листопаді цього року з офіційним візитом на запрошення Священного Синоду Болгарської Православної Церкви в Болгарії побував Патріарх Константинопольський Варфоломій I. В ході візиту Предстоятель Константинопольської Церкви дав інтерв'ю болгарському державному телебаченню, в якому прокоментував підсумки Х пленарного засідання Змішаної православно-католицької комісії в Равені.
Зокрема, торкаючись питання про першість Римського єпископа, Патр ... Детальніше »»
Дата: 26.11.2007 | Коментарі(2)


16 листопада оголошений «Підсумковий документ X пленарного засідання змішаної православно-католицької богословської комісії», який дає підстави сподіватися на зближення Православної та Католицької Церков. Цю думку висловив голова Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Вальтер Каспер: «Важливим досягненням є те, що вперше православні церкви сказали «так» самому факту існування всесвітнього рівня церков. А також визнали, згідно з практикою давньої церкви, першість єпископа Риму. Цей документ — лише невеликий перший крок і, як такий, він дає підстави для ... Детальніше »»
Дата: 20.11.2007 | Коментарі(1)


Після недавнього візиту Московського патріарха Алексія II до Франції у Російській православній церкві вперше заявили про можливості встановлення більш-менш нормальних відносин з католицьким світом. Більше того, на вищих рівнях ідеться про нечувану донедавна можливість — зустріч Московського патріарха і Папи Римського! Як повідомляє сьогодні митрополит Кирило Гундяєв, «найсвятіший патріарх неодноразово сам говорив, що ніколи не виключав можливо ... Детальніше »»
Дата: 31.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz