Пт, 29.03.2024, 00:52
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » Церква і суспільство

Недавня ініціатива католікоса-патріарха Ілії II про  введення в Грузії конституційної монархії продовжує обговорюватися громадськістю Грузії як усередині країни, так і за її межами. Сказане відноситься перш за все до представників прізвища Багратіонів – царської гілки, про відродження якої як діючої монархічної династії говорив предстоятель ГПЦ.
Що проживають нині в різних країнах Європи нащадки Багратіонов зберуться 10 листопада в Голланді ... Детальніше »»
Дата: 07.11.2007 | Коментарі(1)


Альтернатива введенню предмету християнська етика в школах – недільні школи. Недільні школи – обов'язковий атрибут всіх церковних конфесій в Україні. Заняття по богослів'ю проводяться чи не в кожному храмі – якщо охочі слухати і здатні викладати. «24» побувала в гостях у Володимирському кафедральному патріаршому соборі.
«А залишилися ще цукерки?» – питає викладач молодшої групи Наталія. Найме ... Детальніше »»
Дата: 06.11.2007 | Коментарі(0)


4 листопада в Лондоні пройшов 15 Духовний симпозіум, з головною темою "Православна Церква і наука", організований спільнотою святого Пантелеймона, повідомляє Sofiatimes. З головною доповіддю на тему "Православ’я і наука в наш час" виступив митрополит Пафський Георгій. Учасники симпозіуму обговорили питання співіснування в сучасному монополізованому світі Церкви та науки, вказуючи на те, щ ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(0)


У день вшанування жертв Голодомору в усіх храмах Стрия відправлять панахиди за загиблими під час голодоморів та внаслідок політичних репресій, повідомляє Zaxid.net. Згідно з розпорядженням міського голови Стрия Романа Шрамов’ята щодо відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, 24 листопада у райцентрі вивісять державні прапори з траурними стрічками. Крім цього відбудеться ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні в Росії не вщухають дискусії на тему викладання релігійних дисциплін (православних) у світській державній школі. Йдеться про викладання Закону Божого в навчальних класах, де вчаться діти не лише православних, а й представників інших релігій, а також атеїстів. Ця стратегія Російської православної церкви, підтримана багатьма відомими громадськими діячами, зокрема, й політиками, а негласно й самим президентом (він полюбляє «ненав’язливо ... Детальніше »»
Дата: 05.11.2007 | Коментарі(0)


Як повідомляє УНІАН, представники влади, духовенства та громадськості Тернополя взяли участь в урочистостях з нагоди 89-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки. Після покладання квітів до меморіальної дошки на будинку загальноосвітньої школи № 4, де розташовувався Уряд ЗУНР, усі учасники акції, вирушили ходою центральними вулицями міста до меморіального комплексу “Могили Українських Січови ... Детальніше »»
Дата: 02.11.2007 | Коментарі(0)


Під час свого візиту в Сполучені Штати Америки, який триває з 26 жовтня 2007 р., Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч у Конгресі США з конгресменом, членом Палати Представників від штату Флорида Гасом Майклом Біліракісом – співголовою фракційних зборів Конгресу з грецьких питань. Учасниками зустрічі були також інші американські конгресмени. Під час розм ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Читаючи текст „Угоди про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді України VI скликання”, перш за все дивує той факт, що учасники майбутньої „Коаліції демократичних сил” у Верховній Раді України VI скликання, до якої, як мінімум, потраплять 156 представників БЮТ та 72 – від НУНС, і які є в більшості людьми віруючими (такими себе вважають і Юрій Луценко, і Олександр Турчинов, і Лілія Григорович, і Юрій Костенко, і багато інших коаліція ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(1)

« 1 2
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz