Пт, 29.03.2024, 03:11
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Жовтень » 12 » Президент Туреччини Абдула Гюль пообіцяв сприяти розв’язаннюпроблем Константинопольського Патріархату
Президент Туреччини Абдула Гюль пообіцяв сприяти розв’язаннюпроблем Константинопольського Патріархату
21:20

Вселенський Патріарх Варфоломій І9 жовтня Патріарх Константинопольський Варфоломій I, у супроводі представників грецької общини Туреччини, відвідав новообраного президента країни Абдуллу Гюля, як повідомлялось вже на нашому порталі. В ході зустрічі Предстоятель Константинопольської Церкви привітав Гюля зобранням на пост глави держави.
Напередодні наміченого на 21 жовтня референдуму про внесення  поправок в конституцію, Патріарх торкнувся в бесіді з президентом проблем у відносинах Православної Церкви і турецької держави, зокрема відмова влади визнати «Вселенський» статус Константинопольського Патріархату, небажання повернути Церкві будівлі, монастирі і храми, що експропріюють Директоратом релігійних установ, фактична заборона на відтворення системи духовної освіти (Богословська школа на острові Халкі поблизу Стамбулу залишається закритою з 1971 року).
«Ми бажаємо, щоб всі наші громадяни жили в гармонії і процвітанні, - завірив Патріарха президент Гюль. Меншини в Туреччині - це багатство для країни. Реформи проходитимуть згідно  розпорядку, крок за кроком. Моїм обов'язком є інформувати (про те, що відбувається) відповідні установи, і я пильно стежитиму за процесом  проблем що існують».
В ході зустрічі Патріарх Варфоломій засудив здійснені  Робочою Партією Курдістана (PKK) терористичні акти, жертвами яких стали 15 військовослужбовців. Предстоятель Константинопольської Церкви  главі держави свої співчуття.
 Патріарха стали також спікер парламенту Кексал Топчеться і лідер опозиції Деніз Байкал. Останній  побоювання, що запити Константинопольського Патріархату можуть спровокувати  ісламських фундаменталістів.
Була також запланована зустріч Патріарха Варфоломея зпрем'єр-міністром Эрдоганом. Протевона була відкладена зважаючи на погіршення ситуації на  Іраком і терактів, організованих курдськими бойовиками.
«Всі віднеслися до нас дуже доброзичливо, - розповівПатріарх після виходу з президентського палацу. - Нас уважно вислухали і обіцяли зробити все можливе для вирішення наших труднощів».

 

Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1234 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz