Пт, 29.03.2024, 13:00
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Жовтень » 16 » За десять років зруйновано десять об’єктів Києво-Печерської Лаври
За десять років зруйновано десять об’єктів Києво-Печерської Лаври
18:09

Заяву про те, що за десятиліття у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі зруйновано 10 історичних об’єктів, зробив директор Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» Сергій Кролевець. Про це повідомляє онлайн-газета «КИЯНИ» з посиланням на glaVred.
Серед зруйнованих об’єктів директор заповідника назвав келії Гостинного двору, ківорій і криницю св. Феодосія та св. Антонія, покриття Економічного проїзду та інші. Сергій Кролевець зазначив: «Усі ці об’єкти знаходяться на нашому балансі, але з прийняттям закону про охорону культурної спадщини дирекція заповідника втратила право нагляду за суб’єктами господарювання, які розміщені на території Лаври: це і монастир, і музеї, і громадські організації. Звітувати нам про свої справи вони не вважають за потрібне».
Як РІСУ уже повідомляла, в ніч із неділі на понеділок Київ втратив ще одну пам’ятку — знесли ворота й огорожу на в'їзді до Нижньої Лаври. Помічник настоятеля Києво-Печерської Лаври отець Ворсонофій назвав заяву окремих політиків «бажанням поспекулювати» і сказав, що ворота Нижньої Лаври обрушилися під власною вагою.
Він також повідомив, що зруйновані ворота будуть повністю відновлені. «Реконструкція буде коштувати Києво-Печерській лаврі майже мільйон гривень», – зауважив він. Зараз керівництво монастиря очікує дозволу Державної служби охорони культурної спадщини на реставрацію. О. Ворсонофій також відзначив, що на території Лаври перебуває «не менш 5-ти пам'ятників архітектури, які от-от розваляться, але політики цим не дуже стурбовані».

RISU
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1361 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz