Вт, 19.03.2024, 12:07
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Жовтень » 17

Учасники X пленарного засідання Змішаної православно-католицької богословської комісії в Равені підписали підсумковий документ, не дивлячись на те, що делегація Московського Патріархату покинула засідання на знак протесту проти дій представників Константинопольського Патріархату, повідомляє Грецьке агенство релігійних новин. Однією з головних тем засідання було обговорення проблеми першості у Вселенській Церкві і остаточне доопрацювання документу ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


У новому типі посвідчення особи буде встановлено чіп, на якому будуть записані три імені громадянина, ЄГН (єдиний громадянський номер), відскановані фотографія і відбитки пальців, вказані зріст, колір очей і віросповідання.
Подібна інформація сьогодні зазначається у паспортах підданих Греції, хоча грецький уряд декілька років домагається відмови від графи «віросповідання», оскільки вважає її приводом для можливої дискримінації. Традиці ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


У Румунській Православній Церкві спростували причетність свого Предстоятеля до масонських організацій, передає «Інтерфакс».
«Преосвященний Патріарх Даниїл не був і не є членом якої-небудь масонської ложі ні в межах країни, ні поза нею і не сповідує який-небудь іншої віри, окрім віри Православної Церкви», — мовиться в повідомленні прес-служби Румунського Патріархату, опублікованому на його сайті.
Тим самим Патріархат дав офіційне роз'яснення ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


18 жовтня 2007 р., в четвер, архієпископ Тобольський і Єнісейський УПЦ КП Варух (Тищенков) привозить до Чернігова часточку мощів святителя Іоанна (Максимовича), митрополита Тобольського, який народився в Ніжині.
Зранку у церкві св. Феодосія архієпископа Чернігівського за адресою: вул. Коцюбинського, 37 відбудеться молебень та читання акафісту до св. Іоанна Тобольського.
О 14 годині в приміщенні Чернігівського єпархіального управління УПЦ ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(3)


Щоб розвіяти різні заяви щодо обрання свого місцеблюстителя Архієпископ Христодул вчора показав що повноцінно виконує свої обов’язки, як Предстоятель Церкви. Після спілкування з журналістами він провів зустріч з Арм’янським Патріархом Карекіном на Маямі, та мав телефонну розмову з президентом Америки Джоржом Бушом.
Між іншим вчора, митрополит Фесалонікійський Анфим перебуваючи на радіо сказав, що "Архиєпископ Христодул скільки буде жит ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(1)


Канонічні права Вселенської Патріархії, а також відповідні рішенння Вселенських соборів ( від яких ці права походять) знову заперечуються Москвою, яка не погоджується на практиці що Священні канони та рішення Вселенських соборів визначають юриздикцію Константинопольської Патріархії у всьому світі.
"Московський Патріархат сприймає різні прохання діаспори Вселенського Патріархату", заявив Архиєпископ Всеволод (Чаплін), заступник голови управл ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


У минулі вихідні на одній з вулиць Гази був знайдений мертвим палестинський християнин. Як повідомили офіційно, за те, що він поширював Євангеліє, його у всіх на очах вбили ісламські бойовики. І хоча ще жодне угрупування не узяло на себе відповідальність за вбивство 32-річного Рами Айяда, представники однієї з них заявили про те, що такі напади продовжуватимуться, якщо “місіонерська діяльність” в секторі Газі, який зараз знаходиться під контролем ... Детальніше »»
Дата: 16.10.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz