Вт, 19.03.2024, 11:53
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Жовтень » 22

Предстоятель Еладської Церкви не зміг очолити Божественну Літургію в день свого тезоіменитства, а тільки молився на храмі разом з кліриками що прибули із Греції розділити радість свята зі своїм Архипастирем. Після причастя, вийшовши на солію в єпітрахілі та омофорі він звернувся до всіх присутніх зі словом подяки та сказав:"Не розчаровуйтесь, не втрачайте сміливості, не прийшов ще останній час. Надіюся ще побачимось. Повернуся на Батьківщину. Ностальгія мен ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


В Афінах відбувся міжнародний науковий симпозіум, присвячений богословській спадщині видатного подвижника XX століття архімандрита Софронія (Сахарова). Тема симпозіуму, організованого афонським монастирем Ватопед і Центром грецької православної культури: «Старець Софроній — богослов нетварного світла».
На симпозіумі були зачитані привітання Патріархів Константинопольського Варфоломія, Олександрійського Федора, Сербського Павла, Руму ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Сталін в ході Великої вітчизняної війни проти німців не називав своїх підданих товаришами, він називав їх братами і надав православним священикам привілей, як і за часів Кутузова, освячували багнети перед битвою. Нинішній президент Володимир Путін, колишній комуніст і полковник КДБ, в мирні часи у відносинах з православною церквою пішов ще далі за Сталіна, пише Енцо Беттіца з видання Panorama
Достатньо кількох фактів. Московських церков, яких ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(1)


Позиція, висловлена В.Януковичем, віддзеркалює його особисті конфесійні погляди та симпатії. І це природно. Віктор Янукович – це людина, що культурно та ідейно формувалася на Сході України, де популярна російська ідея. З іншого боку, відомо, що родина Якуновичів була добре знайома з популярним на Донеччині схіархімандритом Зосимою (Сокуром), що також відомий своєю проросійською орієнтацією та неприйняттям ідеї автокефалії.
«У випадку відхо ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні в Неаполі (Італія) відбувається Міжрелігійна зустріч "За єдиний світ без насисильства, релігії і народи в діалозі", яку організовує спільнота святого Егидія (Sant’ Egidio). Зранку відслужена Євхаристія, яку очолює Папа Римський Бенедикт у присутності Вселенського Патріарха Варфоломія. Після Богослужіння відбудеться зустріч та святковий обід організований Папою для релігійних представників зі всього світу.

Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Вчора Архиєпископ Хризостом, Предстоятель Кіпрської Православної Церкви зустрівся з Предстоятелем Англіканської Церкви Архиєпископом Кентерберійським Rowan D. Williams в Неаполі (Італія) де повинна відбутись 21-ша Міжрелігійна зустріч на тему "За один світ без насильства, релігії і народи в діалозі." Зустріч організовує спільнота святого Егидія (Sant’ Egidio) де сьогодні офі ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz