Вт, 19.03.2024, 08:17
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Жовтень » 25

Після комюніке Вселенської Константинопольської Патріархії, Вселенський Патріарх Варфоломій мав телефонну розмову з Неаполя (Італія), з Архиєпископом Афінським і всієї Греції Христодулом. Вселенський Патріарх телефонував Блаженнійшому з приводу святкування ним Дня ангела, передаючи йому свої вітання а також вітання Папи ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Дорогі браття і сестри!
Як стало відомо із засобів масової інформації на 27 жовтня поточного року заплановано відкриття пам’ятника «засновникам Одеси», центральною фігурою якого має стати зображення російської імператриці Катерини ІІ. Переконаний, що встановлення пам’ятника засновками Одеси у такій формі є наругою над історичною пам’яттю українського народу.
З багатьох джерел відомо, що на місці сучасної Одеси здавана існував порт Хаджибей. ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


У перекладі з вірменської Татев означає «дай крила». А ще так називається один з найзнаменитіших середньовічних монастирських комплексів на північному сході Сюникської області Вірменії, що підноситься над обривом глибокого каньйону високогірної річки Воротан. Сьогодні монастирський комплекс Татев святкує своє 1100-річчя. Разом з науковими конференціями, організованими Сюникською єпархією Вірменської Апостольської Церкви і Національною академією наук ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Після тривалої хвороби помер митрополит Гавриїл (Салібі), що керував єпархією Західної і Центральної Європи Антіохійської Православної Церкви, повідомляє єпархіальний сайт. Це був обдарований ієрарх Антіохійської Православної Церкви не тільки богослівськи, але й лінгвістично - владика вільно говорив на арабській, англійській, французькій, іспанській, німецькій і росій ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Київська міська рада перейменувала вулицю Січневого повстання у вулицю гетьмана Мазепи. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на сесії Київської міської ради, передає кореспондент «proUA». За ухвалення цього рішення проголосував 71 депутат Київради. Не підтримала ухвалення цього рішення у повному складі тільки фракція Регіонів.Секретар ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Пройшло більше тижня з тієї ночі, коли в Києво-печерській Лаврі розібрали один з архітектурних пам'ятників — знамениті ворота середини позаминулого століття. Але після короткого інформаційно-скандального сплеску в перші дні після інциденту — все дуже швидко уляглося. Правоохоронці мовчать, Мінкульт і гуманітарний віце-прем'єр Дмитро Табачник наводити лад теж особливо не поспішають.
Все йде по не одноразово апробованій схемі: обуреним начебто і ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


В італійському Турині пройде "антихэлоуін": ангели роздаватимуть білий шоколад Своєрідне свято, яке можна назвати " антихэлоуін" мають намір організувати 31 жовтня священики єпархії в Туріні. Свято називатиметься «Ніч всіх святих і таємниць». Дорослі і діти, переодягнуті в ангелів роздаватимуть перехожим білий шоколад. La Stampa пише, що свято повинно стати відповіддю на те, що прийшло до Італії з Америки, та набуває великої популярності під наз ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


18 листопада Дрогобич повинен відвідати Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, та звершити Богослужіння в церкві Чесного Хреста. Оскільки ця церква перебуває у віданні музею "Дрогобиччина", як історична пам’ятка, для проведення служби необхідно отримати дозвіл як у керівництва музею, так і у відповідних служб міськвиконкому. Проти цього виступає православна громада міста, що нещодавно зрадницько перейшла з підпорядкування УП ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Архиєпископ Христодул завтра повернеться на батьківщину після невдалої операції по трансплантації печінки в Майамі, та в неділю очолить Богослужіння в кафедральному соборі з нагоди національного свята, повідомляє Афінське агентство новин. Як заявив лікуючий лікар ієрарха Андреас Дзакис, в Греції Архиєпископу проведуть курс хіміотерапії. «Його життя в руках Божих, і ми всі сподіваємося, що результат хім ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Керівники музеїв і діячі культури виступають за встановлення мораторію на передачу церковним організаціям і релігійним громадам об`єктів культурної спадщини. Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у зверненні музейних працівників і діячів культури України до органів центральної і місцевої влади України та до вищого керівництва релігійних громад і церковних органі ... Детальніше »»
Дата: 24.10.2007 | Коментарі(1)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz