Вт, 19.03.2024, 07:51
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Жовтень » 27

22-24 жовтня на своєму черговому засіданні Священний Синод Румунської Православної Церкви ухвалив рішення про створення у складі Румунської Патріархії 7 нових єпархій. Три з них вирішено відродити на території Молдавії і Придністров'я. На даний момент у складі цієї митрополії налічується близько 100 парафій. Проте молдавський уряд більше десяти років відмовлявся офіційно ре ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(1)


Сьогодні у Вищій духовній семінарії Римо-католицької церкви в Брюховичах встановили пам’ятник покійному Папі Римському Івану Павлові ІІ. Відкриття та освячення відбулися у рамках урочистостей з нагоди інавгурації нового академічного року в семінарії. Перший пам’ятник Іоанові Павлу ІІ у Львові було відкрито 2002 року в річницю його візиту до Львова біля храму Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові.

... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(1)


Ось що заявляють в  Московському Патріархаті: "Останнім часом, після обрання Папи Римського Бенедикта XVI, що проголосив одним з першочергових завдань свого понтифікату розвиток діалогу з Православною церквою, двосторонні відносини між нашими Церквами помітно пожвавилися", - сказав голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, виступаючи днями на міжрелігійній зустрічі в ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Визнання свободи віросповідання і свободи совісті – це норма сьогоднішнього часу. Але з іншого боку свобода ця завжди обмежена – громадською думкою. У Луганську ж, як виявилось, свобода совісті обмежена відсталістю і якоюсь вражаючою упертістю і стандартизованістю мислення депутатів. Вони через свої переконання нездібні навіть зрозуміти, що не тільки негативно впливають на імідж регіону, але і підневільно дозволяють маніпулювати собою.
Можна ск ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Як повідомляє Грецьке агенство церковних новин, Архиєпископ Афінський Христодул прибув до Греції. Предстоятеля Еладської Церкви в аеропорту "Ελευθέριος Βενιζέλος" зустрічали численні ієрархи, духовенство та вірні кидаючи квіти на знак любові.
"Я дуже щасливий, що знаходжуся між вами, між народом, що настільки мене любить, а я його. Я повертаюся щоб про ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Італійське видавництво Scrinium представило 25 жовтня 2007 року у Ватикані книгу "Processus contro Templarios" ("Процес проти тамплієрів"), факсимільне видання протоколів допитів лицарів-храмовників, проведених перед Папою Римським Климентом V в 1308 році. книзі міститься копія основного документу, що реабілітовує тамплієрів перед лицем церкви, - так званий Шинонський пергамент або список. Текст цього документу вважався втраченим, його виявили з ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


У селі Мазепинці, розташованому в дванадцяти кілометрах від Білої Церкви, в сім'ї козака Адама Степана з шляхетського роду Мазеп–Колединських, народився один з найвидатніших українських гетьманів. Так рахують більшість істориків і краєзнавців. Але багато років, окрім назви, тут не було ніяких матеріальних свідоцтв про людину, на честь якої назване село. Від родового маєтку не залишилося і сліду, така ж доля спіткала і церкву, де хрестили маленько ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


У РПЦ заявили, що зустріч патріарха Московського і вся Русь Алексия II з Папою Римським Бенедиктом XVI стає все більш можливою. "Святійший Отець неодноразово сам говорив, що ніколи не виключав можливості такої зустрічі. Сьогодні ця можливість не менш реальна, чим це було якийсь час тому, а може навіть реальніша", - заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, повідомл ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Комуністична партія України стоїть на захисті "канонічного православ'я", уособленням якого вважає Російську православну церкву. "Це - наше відвічне, наше традиційне", - сказав Леонід Грач в ексклюзивному інтерв'ю газеті "СЕЙЧАС". Цікаво відколи Церква для комуністів стала "відвічною і традиційною", невжеж КПУ відмовилась від ленінсько-марксистської ідеології. А якже цитата В.І.Леніна :"всяке загра ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(1)


Католицька церква в п'ятницю, 26 жовтня зарахувала до лику блаженних австрійського фермера Франца Егерштеттера, страченого у гітлерівській Німеччині за відмову служити у фашистській армії, повідомляє "Газета по-українськи". Причислення до лику блаженних - перший етап канонізації. Церемонію, що пройшла в кафедральному соборі австрійського міста Лінца, провів папський легат карди ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz