Пт, 19.04.2024, 16:58
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Жовтень » 27 » У Луганську буддистам виділили ділянку а православними ігнорують
У Луганську буддистам виділили ділянку а православними ігнорують
14:33

Визнання свободи віросповідання і свободи совісті – це норма сьогоднішнього часу. Але з іншого боку свобода ця завжди обмежена – громадською думкою. У Луганську ж, як виявилось, свобода совісті обмежена відсталістю і якоюсь вражаючою упертістю і стандартизованістю мислення депутатів. Вони через свої переконання нездібні навіть зрозуміти, що не тільки негативно впливають на імідж регіону, але і підневільно дозволяють маніпулювати собою.
Можна сказати, що буддистам повезло. На відміну від Української Православної Церкви Київського Патріархату. УПЦ (КП) вже більше п'яти років намагається добитися від влади отримання земельної ділянки для будівництва храму. За словами Єпископа Всеволода, вже 5 років УПЦ (КП) намагається отримати ділянку землі в 13,5 соток (!). Після неодноразових відмов представники Київського Патріархату зверталися до суду, і на руках у них – два рішення служителів Феміди про те, що влада повинна внести проект рішення на сесію, а у разі відмови дати аргументовану відповідь. За словами Єпископа Всеволода, всі необхідні для отримання землі документи оформлені, мита сплачені. Виконком пропонує депутатам розглянути питання. Частина депутатів голосує проти, частина – за, але велика частина народних обранців вважає за краще просто промовчати, не сказавши Українській Православній Церкві Київського патріархату ні «так» ні «ні». А суд не може зобов'язати колективний орган до ухвалення рішення. І так було вже кілька разів. Поки депутати «тягнуть гуму», ділянку землі, на яку претендувала Луганська єпархія Київського Патріархату вже віддана під будівництво. Але Єпископ Всеволод запевняє, що робота в цьому напрямі буде продовжена: «Ми добиватимемося від депутатів ухвалення позитивного рішення і будемо подавати свої заявки знову і знову». «Кілька років тому за моїм  зверненням Патріархія зверталася в Адміністрацію президента Кучми – і після цього звернення в Луганську міськраду був дзвінок з президентської канцелярії з вимогою ні в якому разі землю не давати. Зверталися ми і в Секретаріат Президента Ющенка – звідти прийшла відповідь з повідомленням про те, що питання розподілу землі знаходяться в компетенції органів місцевого самоврядування. В нашому місті всі отримують землю для будівництва храмів – і вірменська церква, і мусульмани, і буддисти. А нам давати землю бояться», – говорить Єпископ Всеволод.
На питання про те, чому депутати не можуть дати дозволу на будівництво Храму Київського Патріархату, відповідає філософськи – він упевнений, що в цьому немає релігійної причини – проблема тут чисто політична, тому що церква – «серйозний інструмент політичного впливу».
Можливо, наполегливість представників Київського Патріархату буде винагороджена. Але, проте, вражає позиція більшості депутатів – вони просто не голосують. І, напевно, не тому, що у них немає власної позиції. Вони просто не наважуються її проявити.

Марина Дарницька

Категорія: Українські новини | Переглядів: 1401 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz