Вт, 19.03.2024, 08:02
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Жовтень » 29

З проханням збудувати льодовий майданчик на Софіївській площі звернулася до міського голови Федерація хокею України, повідомляє "Українська правда". Чомусь останнім часом всі забувають, що "Софія Київська" є пам'яткою духовності і культури світового значення. Ще в 1994 році Президент України своїм указом наголосив, що комплекс "Софія Київська" є національною святинею ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)


У Кіровограді зареєстровано 63 релігійні громади. Про це повідомила начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради Надія Грищенко. Для глибшого аналізу ситуації та підтримки конструктивного діалогу з громадськістю у місті протягом жовтня відбувалися зустрічі працівників цього відділу з керівниками релігійних громад.
За словами Надії Грищенко, найвпливовішим у церковно-релігійному житті є православ’я. Водночас воно не має сьогодні у ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


У вівторок та середу, 30-31 жовтня, президент Віктор Ющенко здійснить офіційний візит до Румунії, повідомляє "Газета по-українськи" . У рамках візиту Ющенко проведе зустріч з Патріархом Румунської Православної Церкви Даниїлом.
Серед важливих питань, які планується порушити під час офіційного візиту до Румунії – забезпечення прав та свобод української національної меншини в Румунії.
Нещодавно президент ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


В селі Гаї Пустомитівського району Львівської області, як твердять очевидці, на хресті, який знаходиться поблизу місцевої церкви з’явилося зображення голови Ісуса Христа у терновому вінку. Зі слів священиків, які вчора, 28 жовтня, відправляли богослужіння на місці об’явлення, чудесне зображення з’явилося ще у вівторок, 23 жовтня. В радянський період, коли була загроза знищення хреста, селяни перенесли його на територію церкви, щоб врятувати святиню ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


Президент України Віктор Ющенко підкреслює необхідність консолідації зусиль влади, бізнесу і громадськості, направлених на розвиток Державного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця" в Батурині Чернігівській області. Про це глава держави заявив, проводячи в Батурині нараду по ситуації навколо розвитку заповідника.
У Батурині Віктор Ющенко оглянув оновлену експозицію музею "Будинок Генерального судді Василя Кочубея", Палац Разум ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


За кухлем пива вирішили молитися в Австралії, повідомляє Перший Національний. Ідея належить християнам із Мельнбурна. Відтепер недільну мессу вони поєднують зі своєю традиційною слабкістю до хмелю. За словами засновників церкви, це залучить до християнства ще більше прихильників. До чого тільки невдається Римо-католицька Церква щоб залучити вірних!!!

Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)


Російська Державна Дума розглядає законопроект про заборону абортів. У разі його схвалення, акушеру, який проведе операцію, загрожуватиме 5–7 років позбавлення волі. Таким чином, Україна буде оточена супротивниками абортів. І якщо зараз в клініках на заході нашої країни спостерігається наплив полячок (у Польщі аборт прирівняний до вбивства), охочих зробити аборт, то незабаром клініки на сході України зможуть заробляти на російських жінках.
Н ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)


Скоро користувачі інтернету зможуть детально вивчити фреску італійського художника Леонардо да Вінчі «Тайна вечеря», - італійська компанія HAL9000 розмістить на своєму сайті репродукцію шедевру об'ємом 16-17 гігапікселів, повідомляє Сегодня. На фресці зображена остання вечеря Ісуса Христа і його учнів, на якій Христос передбачив, що один з них зрадить його. За словами гене ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


«З великим жалем ми повідомляємо про наше рішення закрити телеканал "Аль-Махед" ("Різдво"), — заявив його керівник і власник Самір Кумсих, — не дивлячись на неоціниме служіння телеканалу Церкві і християнській спільноті Святої Землі». Кумсих, член Єрусалимської Православної Церкви, заснував канал в 1996 році. Передачі «Аль-Махед» дозволили почути християнський голос на Близькому Сході, він став одночас майданчиком для діалогу між християнами, юдеям ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


На цьому тижні уряд Ізраїльської держави на своєму засіданні повинен розглянути питання про визнання Єрусалимського Патріарха Феофіла. Вчора урядова комісія яка займалась вивченням даного питання завершила роботу. Комісія оприлюднить своє рішення одразу після вирішення даного питання на засіданні уряду. Більшість вважає що неіснує жодної серйозної причини, яка б стала на пер ... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(0)


Обурені віруючі однієї з римських церков спровокували бійку в церкві, протестуючи проти того, що Ватикан зарахував до лику блаженних 498 іспанських мучеників, які піддавалися релігійним гонінням до і під час громадянської війни в Іспанії в 1930-х роках. Віруючі пройшлись з плакатами, на яких було написано: «Той, хто вбивав, мучив і експлуатував, не може стати блаженним». Інші парафіяни накинулися на протестуючих, зав'язалася бійка. Італійській поліції довелося втрутитися і заарештувати зачинщиків бійки.

... Детальніше »»
Дата: 29.10.2007 | Коментарі(1)

Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz