Чт, 18.04.2024, 19:47
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 7 » Міський голова Луцька хоче щоб проблему безпритульних вирішувала тільки Церква
Міський голова Луцька хоче щоб проблему безпритульних вирішувала тільки Церква
09:53

Учора, 6 листопада, у Луцьку коментуючи ситуацію навколо шляхів вирішення проблеми безпритульних громадян, луцький міський голова Богдан Шиба сказав: «Її може вирішити тільки Церква. Церква може облаштувати й дошкільні заклади. Бо як дітей не виховає Церква – це зробить вулиця. Держава і влада своїми силами всього осягнути не можуть». Про це повідомив власкор ЗІКу.
Богдан Шиба переконаний, що релігійні організації мають діяти не тільки в рамках культу і проповіді, а й нести вагому соціальне служіння.
Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Віталій Собко так прокоментував слова мера: «З історії відомі приклади, коли саме Церква опікувалась і безпритульними, і престарілими, тримала богадільні та сиротинці. І зараз Церква відновлює свою структуру, й у тому числі – опікунство над тими, хто потребує допомоги. Але, на жаль, не завжди є можливим зробити те, що хочеться».
Отець Віталій наголосив, що за роки атеїзму Православна Церква втратила величезну матеріальну базу, що не дозволяє в повній мірі відродити все, що було. На думку священнослужителя, опікуватись безпритульними мають спільно і Церква, і держава, у якої «для цього матеріальна база, і ми могли б ефективно співпрацювати». Стосовно ж власне облаштування церковних притулків, то отець Віталій вважає, що це реально і залежить у першу чергу від можливостей окремої парафії чи монастиря, а також від ініціативи священнослужителів та вірних. І такі випадки в сучасній Православній церкві в Україні, за його словами, є.
Він також додав: «Стосовно ж нашого Свято-Троїцького собору міста Луцька, то конкретно при нашій цій парафії зробити притулок нереально. Тут будується семінарія, робиться благоустрій. Наші священики можуть духовно опікуватись такими людьми».

Категорія: Українські новини | Переглядів: 1238 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz