Пт, 29.03.2024, 10:55
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Листопад » 18 » Чергова релігійна секта пророкує кінець світу і планує масове самогубство
Чергова релігійна секта пророкує кінець світу і планує масове самогубство
20:19

Релігійний скандал розгорівся у Росії. Тамтешня секта, що називається "Справжньою православною церквою", погрожує масовим самогубством. Тиждень тому 30 членів релігійної громади спустилися під землю, щоб дочекатися там кінця світу. Тепер же, коли ними зацікавилося суспільство, включно з міліцією - погрожують підірвати газові балони, якими вони заздалегідь запаслися.  
На близький кінець світу чекають пензенські християни. Зустріти армагедон вони збираються разом і подалі від цивілізації. Щоб відгородитися від грішного світу, громада викопала катакомби - із собою до підземного помешкання вони взяли запас харчів та газові балони. Останні згодяться не лише для приготування їжі, але й для опалення - температура в печерах не перевищує 12-ти градусів. І це небезпечно - адже серед підземної громади є маленькі діти. Наймолодшому з них - всього півтора року.
Сусідка: "...она попросила Петра вернуть ребёнка - тот отказал"...
Глава релігійної громади - отець Петро забороняє послідовникам слухати радіо, дивитися телевізор та торкатися грошей. Кінець світу за його прогнозами має настати уже найближчої весни. Втім, сам релігійний лідер до підземелля спуститися не встиг - міліція затримала його і направила на психіатричну експертизу. Тим часом послідовники відмовляються виходити з катакомб і погрожують масовим самогубством.
Поблизу катакомб постійно чергує міліція. Загін правоохоронців готовий щомиті надати першу допомогу членам секти. Офіційні предстаники Православної церкви діяльність фанатиків засуджують, проте втручатися у переговори не поспішають.
Митрополит Кирило, речник Російської православної церкви: "...вот к чему приводит недостаток религиозного образования!..."
Російські психологи побоюються, що будь-яке втручання до життя сектантів може призвести до масових самогубств чи навіть убивств, як це нерідко траплялося раніше. В 70-х в Гайані одночасно пішли із життя майже тисяча сектантів, в двотисячному в Уганді - понад 500.

Ксенія Новікова, 5 канал
Категорія: Цікаве звідусіль | Переглядів: 1341 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz