Ср, 24.04.2024, 19:07
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Листопад » 23 » Єпископ Тельміський Іларіон відвідав Канаду
Єпископ Тельміський Іларіон відвідав Канаду
11:17

Преосвященнійший Іларіон (Рудник), вікарний єпископ-українець Іспансько-Португальської митрополії Константинопольського Патріархату відвідав Українську Православну Церкву в Канаді. Після зустрічі у Вініпезі з Предстоятелем Української Православної Церкви в Канаді (Константинопольський Патріархат) митрополитом Іоаном (Спіжавка), владика Іларіон пропородужав більше ніж 1900 миль побувавши в двох канадських провінціях, провівши ряд зустрічей з українською діаспорою.

Фотогалерею можна переглянути за адресою http://www.uocc.ca

Довідка Порталу-ΛΟΓΟΣ: Вселенський патріарх Константинополя Варфоломій І вирішив призначити православним єпископом для Португалії українця. Новим архиєреєм Вселенської патріархії став єпископ Іларіон (Рудник). Архиєрейська хіротонія архимандрита Іларіона відбулася у неділю 23 січня 2005 р. в Константинополі. Присвоєно йому титул єпископа Телміського. Новий владика є єпископом-помічником Митрополита Португалії та Іспанії Епіфанія, що перебуває в юрисдикції Вселенської патріархії. Владика Іларіон є першим єпископом Вселенської патріархії в Португалії і зараз взагалі єдиним православним ієрархом у цій країні.
Португалія є історично католицькою країною, донедавна була найбільш однорідною країною Європи за національним і конфесійним складом. Зараз це поволі міняється внаслідок напливу еміґрантів з різних країн. За останні роки помітною на конфесійній карті цієї іберійської країни стала також Православна Церква. Ніхто незнає точного числа православних у Португалії, вказують числа 100-300 тисяч. Згідно з одним із церковних підрахунків, національний склад православних у Португалії є такий: 70 тис. українців, 10 тис. молдаван, 7 тис. румунів, 6 тис. росіян, 3 тис. болгарів, 2 тис. сербів, 1,5 тис. греків, також корінні португальці приймають православ’я. Не дивує рішення Вселенської патріархії про призначення там єпископом саме українця, адже найчисленнішою православною національною групою країни є, мабуть, українці. Це результат того, що саме Португалія є від кількох років країною, куди потрапляє чи не найбільше української заробітчанської еміґрації і яка найкраще приймає українських заробітчан. На території Португалії діють православні храми різних юрисдикцій: Константинопольського патріархату, Московського патріархату, Румунської Православної Церкви, Болгарської Православної Церкви, Польської Автокефальної Православної Церкви. Існує Комітет канонічного православного духовенства в Португалії. Душпастирською опікою Православних Церков оточені, серед інших, українські еміґранти, саме таку роль виконує, наприклад, православна парафія св. Пантелеймона в другому за величиною місті Португалії – Порто. Настоятелем цієї парафії, що перебуває в юрисдикції Константинопольської патріархії, є єпископ Іларіон (Рудник).

Категорія: Вселенська Патріархія | Переглядів: 1734 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz