Чт, 25.04.2024, 13:01
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Листопад 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2007 » Листопад » 23 » Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала новообраних народних депутатів України «керуватися голосом совісті»
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала новообраних народних депутатів України «керуватися голосом совісті»
13:07

У день урочистого відкриття першого засідання Верховної Ради України VI скликання керівники Церков і релігійних організацій України 23 листопада оприлюднили звернення до народних депутатів. Вони нагадують, що народ обрав цих людей, щоб вони «через складення справедливих і мудрих законів служили йому і виправдали його довіру», і радять обранцям прислухатися до голосу совісті, яка «стане добрим помічником у боротьбі зі спокусами владолюбства, гордості, марнославства, грошолюбства, гніву, ненависті».
«Народний депутат, як і кожен, хто наділений державною владою, повинен пам’ятати, що суспільне благо, а не особисті, родинні, товариські чи партійні інтереси та зобов’язання – найвища цінність серед світських категорій. Служити Україні, її народу, частиною якого ви є – ось те, до чого ви покликані сьогодні. Добрим порадником у виконанні свого високого покликання для кожного з вас нехай буде голос совісті. Він допоможе розпізнати, де правда, а де її викривлення», – йдеться у зверненні.
Провідники Церков наголошують, що одним з найбільш ганебних явищ, яке непокоїть український народ, є корупція – використання владних повноважень з корисливою метою. Вона має різні форми, включно з політичною корупцією, коли заради влади політик обманює сподівання своїх виборців, тому лідери Церков нагадують, що «всяка корупція є не тільки суспільний злочин, але й гріх» і сподіваються, що через прийняття належних законів депутати зроблять значний внесок у подолання корупції.
Представники ВРЦ закликають депутатів на найвищому рівні затвердити спеціальну програму духовно-морального розвитку суспільства, мотивуючи тим, що «не вирішена сьогодні проблема падіння суспільної моралі та рівня духовності завтра обернеться посиленням демографічної кризи, зростанням злочинності та іншими суспільними лихами, наслідки яких позначаться на економці держави та рівні добробуту кожного.»
Церковні діячі звертають увагу народних депутатів також на проблеми екології, демографічної кризи, наркоманії, алкоголізму, СНІДу, загрози традиційним родинним цінностям. У документі також йдеться про існуючі загрози фундаментальним свободам: совісті, віросповідання, висловлювання, безпечного довкілля, сказано про проблему справедливості у судовій системі, яка потребує докорінного реформування.
У зверненні говориться і про злободенні проблеми життя конфесій. Провідники Церков наголошують, що переважна більшість громадян України – виборців, є віруючими. Тому неувага та нехтування думкою релігійної складової суспільства є проявом недостатньої політичної зрілості, який знаходитиме відповідну оцінку в суспільстві.
«Гіркий досвід вчить, що депутати попереднього скликання Верховної Ради недостатньо звертали увагу на наші неодноразові пропозиції і прохання. Сподіваємося, що з вами Церквам і релігійним організаціям вдасться налагодити плідну співпрацю на засадах партнерства та рівного ставлення до всіх конфесій. Зі свого боку ми готові подати узгоджені пропозиції щодо питань, які потребують законодавчого регулювання і сподіваємося на їхнє належне розв’язання. Церкви і релігійні організації – важлива і невід’ємна складова суспільства. Нам, як і всім громадянам, не байдуже, якою буде Україна. Особливо це стосується питань духовності і моралі, які безпосередньо поєднуються з питаннями віри. Тому Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій буде і надалі звертати пильну увагу на те, наскільки суспільне, політичне, державне життя відповідають високим духовним і моральним ідеалам. Ми намагатимемося вчасно реагувати на виклики сьогодення, підтримувати добро і правду та викривати зло й оману, від кого б вони не походили», – йдеться у зверненні.
Релігійні лідери України запевнили народних депутатів про молитовну підтримку, «щоб Господь наділив депутатів державницькою мудрістю, мужністю, великою любов’ю до України та її народу, захистив від усіх спокус і дав сили достойно нести тягар законотворчого служіння».

RISU
Категорія: Церква і суспільство | Переглядів: 1859 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz