Пт, 26.04.2024, 01:33
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Грудень » 4 » Сьогодні православні відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці
Сьогодні православні відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці
09:26

Сьогодні православні відзначають свято - Введення в храм Пресвятої Богородиці. В основі свята лежить церковне передання про введення Діви Марії в Єрусалимський храм. За цим переданням, батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Анна, до старості були бездітні, але, отримавши звістку про народження дитини, вони вирішили присвятити її Богу. Це відповідало загальноприйнятій іудейській традиції присвячувати Богу первістків, які віддавалися в Єрусалимський храм і виховувалися там до зрілого віку. Присвячення Богу полягало у введенні дитини до храму, де здійснювався відповідний обряд. Введення Діви Марії в храм було здійснено в урочистій обстановці, коли їй виповнилося три роки.
Дівчинку зустріли священики храму і сам первосвященик, який, за переказами, був батько Іоана Предтечі - Захарія. Поставивши доньку на першу сходинку храму, Анна сказала: "Йди до Того, хто дарував мені тебе". Без жодної сторонньої допомоги дівчинка піднялася високими сходами храму і була прийнята первосвящеником, який ввів її у Святая святих, куди входив тільки раз на рік лише сам первосвященик.
Земне життя Богородиці від дитинства до вознесіння на небо оповите таємницею. Небагато відомо і про життя Пресвятої Діви в Єрусалимському храмі. Але в церковному переданні збереглися відомості, що під час перебування Діви Марії в храмі вона виховувалася у товаристві благочестивих дів, старанно читала Священне Писання, займалася рукоділлям і постійно молилася.
Для християн має велике значення не тільки подія, яка згадується у це свято, але і приклад, який подали батьки майбутньої Богородиці, залучивши свою дочку до Бога з раннього дитинства.
Тим самим вони вказали їй істинний шлях у житті, який привів її згодом до того, що саме Марія була обрана Богом як земна Мати Ісуса Христа. Розглядаючи вчинок Іоакима і Анни як приклад для наслідування, Церква закликає віруючих виховувати своїх дітей вже з раннього віку у дусі християнських цінностей і чеснот.
Згадки про святкування Введення в храм Пресвятої Богородиці зустрічаються вже в перші століття християнства в переказах палестинських християн. У них розповідається про те, що свята цариця Єлена побудувала храм на честь цієї великої події. Згадки про свято є і в працях святителя IV століття Григорія Нісського. У VII столітті свято було включене в церковний календар.

Проповіді на Введення в храм Пресвятої Богородиці:
Введення у храм Пресвятої Богородиці. Основа нашої втіхи
Ангели входження Пречистої бачачи здивувалися
Категорія: Різні новини | Переглядів: 1207 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz