Чт, 25.04.2024, 17:06
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Грудень » 5 » Святійший Патріарх Філарет з архіпастирським візитом відвідав Кіровоград
Святійший Патріарх Філарет з архіпастирським візитом відвідав Кіровоград
08:54

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет днями з архіпастирським візитом відвідав Кіровоград, де освятив місце під будівництво першого в Україні храму для детей-інвалідів. Освячення пройшлоло за участі представників обласної влади на території реабілітаційного центру лікарні «Добруджа».
За словами керівника Кіровоградської обласної організації інвалідів Сергія Подорожнього, храм збудують на кошти меценатів, в ролі яких виступили місцеві бізнесмени. Планується, церква буде мати вигляд деревяної споруди у вигляді казкового будиночку, бо основне її призначення буде як дитячого храму. В церкві не буде сходинок,що полегшить можливість потрапляти до неї інвалідів. Поруч з храмом планується створити також дитячий ігровий майданчик. Проектом також передбачена будівництво трьох котеджів, в яких змогли б тимчасово проживати батьки, чії діти лікуються в Центрі реабілітації.
У рамках свого візиту до Кіровограда Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з керівництвом області, під час якої, окрім загальноукраїнських проблем, обговорив і ті, які стосуються регіону, а також взяв участь у засіданні прес-клубу. Під час зустрічі Настоятель Української православної церкви Київського патріархату згадав про Голодомор, як геноцид проти української нації, та відзначив важливість проведених заходів по вшануванню пам’яті загиблих.
Також Патріарх Філарет поцікавився проблемами та перспективами розвитку господарського сектору області, побажавши при цьому гарної погоди та взаєморозуміння між різними гілками влади, аби можливі протиріччя не позначалися негативно на добробуті людей.
У свою чергу тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Анатолій Ревенко підкреслив знаковість візиту Патріарха Київського і всієї Руси-України у Кіровоград.
Наостанок Патріарх подякував за теплий прийом та побажав, щоб Господь благословив Кіровоградщину. А ще Патріарх Філарет подарував Анатолію Ревенку та голові обласної ради Миколі Сухомлину повне видання Біблії українською мовою.
Вього на Кіровоградщині нині налічується більше шестидесяти приходів Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1161 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz