Пт, 29.03.2024, 03:52
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Грудень » 8 » Церковні та світські науковці Рівного турбуються духовно-моральним вихованням молоді на присвяченій цьому конференції
Церковні та світські науковці Рівного турбуються духовно-моральним вихованням молоді на присвяченій цьому конференції
18:26

У Рівненському державному гуманітарному університеті 5 грудня пройшла науково-практична конференція на тему: „Духовно-моральне становлення молоді: пошуки і перспективи”, яка була присвячена пам’яті святителя Іоана Золотоустого. Конференція розпочалася молитвою, яку виконав хор вихованців Рівненського Православного Богословського Інституту (Рівненської духовної семінарії) Української Православної Церкви Київського Патріархату під керівництвом Володимира Іваника. Зі вступним словом-доповіддю „Іоан Золотоустий – Вселенський учитель” до присутніх на конференції звернулася Тамара Дмитрівна Дем’янюк – професор, кандидат педагогічних наук, завідувачка кафедрою теорії і методики виховання РДГУ, заслужений працівник освіти і науки України.
Кандидат богословських наук, митрофорний протоієрей Ігор Швець – ректор Рівненського Православного богословського інституту – виступив з доповіддю на тему: „Соціальний ідеал Іоана Золотоустого і його місце в сучасному християнському світі”.
З вітальними словами до учасників конференції звернулися проректори РДГУ, професори: член-кореспондент Міжнародної Академії соціальних і педагогічних наук, кандидат педагогічних наук Поніманська Тамара Іллівна; директор Інституту психології та педагогіки, доктор психологічних наук Павелків Роман Володимирович; кандидат педагогічних наук Гавлітіна Тетяна Миколаївна. А також кандидат педагогічних наук, декан педагогічного факультету РДГУ, професор Сілков Валерій Васильович.
Серед виступаючих з доповідями варто відзначити проректора Рівненського Православного Богословського Інституту, магістра релігієзнавства митрофорного протоієрея Сергія Лучаніна, який розповів присутнім про святителя Іоана Золотоустого як про біблійного герменевтика та екзегета.
Перед учасниками конференції також виступили студенти РПБІ – майбутні священики:  Даміан Швець (3-й курс, тема: „Вплив святого Іоана Золотоустого на суспільно-політичні реалії його доби”) та Яків Савінов (4-й курс, тема: „Християнський ідеал духовно розвиненої особистості у настановах Іоана Золотоустого”).
Виконання музичних творів на духовну тематику магістрантками музично-педагогічного факультету Іриною та Наталією Євтушок розширили формат конференції, а наприкінці науково-пізнавального заходу було виконано духовно-мистецьке прославлення святого Іоана Золотоустого, у виконанні студентського хору РПБІ.
Науково-практична конференція, яка успішно пройшла 5 грудня, була підготовлена кафедрою теорії і методики виховання Рівненського Державного Гуманітарного Університету.

ПРЕС-СЛУЖБА
Рівненської єпархії УПЦ КП
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1417 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz