Чт, 18.04.2024, 21:57
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Грудень » 26 » Вифлеєм і Ватикан зустріли Різдво
Вифлеєм і Ватикан зустріли Різдво
12:04

У ніч, коли сотні мільйонів християн по всьому світу зустрічають Різдво за новим стилем, головні святкові богослужіння відбулися у Вифлеємському храмі Різдва Христового на Західному березі Йрдану і в соборі святого Петра у Ватикані. У Вифлеємі цього дня на святкові богослужіння зібралася найбільша кількість паломників за останні сім років, повідомляє BBC. З 2000 року, коли почалося друге повстання палестинців проти ізраїльтян, в різдвяних торжествах приймало все менше людей. Проте цього разу заходи безпеки у Вифлеємі були безпрецедентними: на вулиці міста були виведені близько 500 співробітників правоохоронних органів автономії, багато з них - з тільки що отриманою зброєю.
Як передають інформаційні агентства, більшість присутніх були палестинцями, а не іноземними паломниками, на яких так розраховували місцеві торговці. Проте кількість туристів все одно виявилася рекордною. «Сьогодні і завтра тут знаходяться від 25 до 35 тис. паломників - удвічі більше, ніж минулого року, - сказав мер Вифлеєма Віктор Батарсех. - Сьогодні у нас близько 60-70% від нормального об'єму туризму і паломництва в місто».
У святкових торжествах у Вифлеємі брав участь і лідер Палестинської автономії Махмуд Аббас, який на недавній мирній конференції в США домовився з прем'єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом про початок повномасштабних мирних переговорів. Сторони хочуть, щоб в результаті цих зустрічей вже в 2008 році був підписаний договір про створення незалежної палестинської держави.
«По волі Всевишнього, новий рік стане роком безпеки і економічної стабільності, - сказав Аббас. - Ми молитимемося, щоб наступний рік став роком незалежності палестинського народу». Місцеві жителі відзначають, що в нинішньому році економічна ситуація у Вифлеємі дещо покращала, оскільки західні країни прикладають всі зусилля для підтримки адміністрації Аббаса в його протистоянні з радикальним рухом ісламізму ХАМАС, контролюючим сектор Газа.
На різдвяну месу в базиліці святого Петра у Ватикані зібралося близько 10 тис. чоловік. Службу, яку очолив Папа Римський Бенедикт XVI, в прямому ефірі транслювали в 42 країнах світу.

Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1111 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz