Пт, 19.04.2024, 07:16
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2008 » Січень » 9 » Православні Греції відзначили свято Хрещення Господнього
Православні Греції відзначили свято Хрещення Господнього
11:07

6 січня віруючі Еладської Православної Церкви відзначили велике двунадесяте свято Хрещення Господнє. Цього дня за традицією священики кидають в море, озера, річки і водосховища хрест, за яким в холодну воду пірнають відважні плавці. У Греції, де Церква не відокремлена від держави, Хрещення Господнє є державним святом і неробочим днем. Цього дня у великих і малих містах Греції в церквах дзвонили дзвони; по вулицях пройшли, як правило, під музику оркестрів, урочисті процесії священнослужителів, представників місцевої влади і простих городян, які несли ікони до місць освячення води.
Головні торжества пройшли в місті-порту Пірей, що злилося з Афінами у величезний мегаполіс. У них взяли участь ієрархи Еладської Церкви, президент Греції Каролос Папульяс, члени уряду, лідери парламентських партій, командування Збройних сил на чолі з начальником Генерального штабу національної оборони генерал-лейтенантом Дімітріосом Грапсасом. Як завжди, на святкове освячення морських вод в Пірей прибули кораблі ВМФ Греції.
Хрест і святі ікони були пронесені по головній набережній Пірея до місця церемонії освячення води у супроводі військового оркестру і загону військових моряків. Потім після молебня у воду був кинутий покритий сріблом дерев'яний хрест під гудки військових кораблів, що взяли причал з вищим керівництвом країни в півкільце.
У холодну воду за хрестом з військового корабля кинулися декілька плавців, які підпливли до хреста, по черзі поцілували його і потім, винісши його на причал, передали духовенству. Після закінчення церемонії президент вручив смільчакам пам'ятні подарунки.
Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1258 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz