Пт, 29.03.2024, 02:26
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Січень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2008 » Січень » 31 » На похорон архієпископа Христодула прибули Предстоятелі шести Помісних Православних Церков (відео)
На похорон архієпископа Христодула прибули Предстоятелі шести Помісних Православних Церков (відео)
10:16

Патріарх Константинопольський Варфоломій I прибув до Афін на похорон Архієпископа Афінського і всієї Елади Христодула звершивши панахиду над труною ієрарха, повідомило Афінське агентство церковних новин. Вселенському Патріархові співслужили архієпископ Американський Димитрій і глава автономної Критської Православної Церкви архієпископ Іриней, клірики Константинопольського Патріархату і Еладської Церкви.
Історія взаємин покійного Архієпископа Христодула і Патріарха Варфоломія була виключно непростою, відзначає грецька преса. Вони познайомилися ще в 60-і роки, і в перший період взаємин Христодула і Варфоломія зв'язувала дружба.
Тертя почалися після того, як єпископ Дімітріадський Христодул був обраний главою Синоду Еладської Церкви.
У 2004 році відносини між Церквами досягли точки відкритого протистояння. Причиною стало обрання Синодом Еладської Церкви митрополитів трьох північних єпархій в Греції без узгодження з Константинополем, який традиційно контролював ці єпархії. У відповідь Константинопольський Патріархат погрозив переглянути хартію 1928 року, по якій гарантувалася самостійність Еладської Церкви.
Стосунки між двома Церквами опинилися на межі розриву, проте шляхом складних переговорів і втручання світської влади Греції вдалося відновити статус-кво. З тих пір Константинопольський Патріарх неодноразово відвідував Грецію і зустрічався з архієпископом Христодулом.
На похорони Архієпископа Хрістодула, які відбудуться сьогодні, 31 січня, прибули Предстоятелі декількох Помісних Православних Церков - Патріархи Константинопольський Варфоломій, Олександрійський Феодор, Єрусалимський Феофіл, Румунський Даниїл, Архієпископ Новою Юстиніани і всього Кіпру Хризостом і Архієпископ Тирану і всієї Албанії Анастасій, а також митрополит Мінський і Слуцький Філарет.
На похороні очікується делегація з Ватикану і від Вірменської Апостольської Церкви, а також представники Англіканської Церкви і грецьких мусульман.

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1423 |
Всього коментарів: 3
05.02.2008
3. Олександр
Пан Миколай! Як розуміти ваше "Никто бы не пустил?" Ви від цього засмучуєтеся чи радієте? Якщо радієте, то дивно: як можна радіти за ізоляцію Ваших же Православних братів, керуючись лиш хіттю влади або сліпим фанатизмом, бездумством, яке губить Віру? Схаменіться!

04.02.2008
2. Николай
А представителей УПЦ КП никто бы не пустил туда.

01.02.2008
1. свящ. Миколай Лагодич (lag-mykolaj)
Нехай Господь упокоїть його душу!

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz