Чт, 28.03.2024, 17:55
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2008 » Лютий » 2 » П'ять ієрархів Еладської Церкви має намір виставити свою кандидатуру на виборах Предстоятеля
П'ять ієрархів Еладської Церкви має намір виставити свою кандидатуру на виборах Предстоятеля
14:43

П'ять ієрархів Еладської Православної Церкви має намір виставити свою кандидатуру на виборах глави Синоду - Архієпископа Афінського і всієї Елади - після кончини Архієпископа Христодула, повідомляє в п'ятницю грецьке державне телебачення з посиланням на церковні джерела. Обрання нового Архієпископа відбудеться 7 лютого. Серед кандидатів в Архієпископи - п'ять архієреїв: митрополит Фівський Ієронім, митрополит Спартський Євстафій, митрополит Фесалоникійський Анфім, митрополит Димитріадський Ігнатій і митрополит острову Сирос Дорофей. На даний час місцеблюстителем Архієпископського трону є митрополит Карістійський Серафим, але він не планує виставляти свою кандидатуру при обранні нового Предстоятеля.
Двоє з нинішніх кандидатів - митрополити Ієронім і Анфім - вже виставляли свою кандидатуру на попередніх виборах в 1998 році, коли перемогу отримав нині покійний Христодул.
Митрополит Ієронім, за даними місцевої преси, забезпечив собі підтримку не менше 20 членів Синоду, те ж стосується і впливового митрополита Спартського Євстафія. Слідом за ними йде митрополит Дімітріадський Ігнатій, що займає ту саму кафедру, яку до нього чверть століття займав Архієпископ Христодул. Нарешті, істотну підтримку має і митрополит Дорофей, який посідав високі посади в Синоді впродовж останніх років.
Один з кандидатів, митрополит Анфім, старий соратник покійного архієпископа, вже встиг потрапити під вогонь критики. Впливова Комуністична партія Греції назвала «провокацією» ту обставину, що в надгробному слові на похороні Архієпископа митрополит Анфім згадав в числі присутніх керівників країни і колишнього короля Греції Костянтина, який втратив свої повноваження тридцять років тому в результаті референдуму. Сам митрополит Анфім у відповідь на звинувачення комуністів відповів, що «в Греції не прийнято боятися "колишніх"».
Всі п'ятеро кандидатів уникають публічних заяв і оголошення програмних положень, розраховуючи на підтримку ієрархів, виражену шляхом внутрішньоцерковних процедур.
На засіданні Синоду 7 лютого 77 архієреїв Еладської Церкви проголосують за кандидатуру нового Афінського Архієпископа. Голосування пройде в два тури. Щоб перемогти в першому турі, кандидатові потрібно буде набрати половину голосів плюс один голос. У другому турі переможе той, хто набере просту більшість голосів. Якщо ж в другому турі два кандидати отримають однакову кількість голосів, тоді, після молитви про правильний вибір, члени Синоду вдадуться до жереба.

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1223 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz