Пт, 29.03.2024, 11:23
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2008 » Лютий » 10 » Святійший Патріарх Філарет привітав новообраного Архієпископа Афінського Ієроніма
Святійший Патріарх Філарет привітав новообраного Архієпископа Афінського Ієроніма
13:05

8 лютого 2008 р. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет направив обраному напередодні двадцятому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму вітальний лист. В ньому, зокрема, сказано: Ваше Блаженство, улюблений у Христі владико Ієронім!
Від імені повноти Української Православної Церкви Київського Патріархату, яка об’єднує понад 10 мільйонів православних жителів України, і від мене особисто прийміть сердечні вітання з нагоди обрання Вас двадцятим Архієпископом Афінським і всієї Еллади. Вірю, що рукою ієрархів і обранням Священного Синоду Елладської Церкви Ви Самим Пастиреначальником Господом Ісусом Христом покликані до цього відповідального служіння.
Після визволення Еллади від османського владарювання та відновлення самостійної держави Елладська Православна Церква стала автокефальною. Певний час Вселенський Константинопольський Патріарший Престол не визнавав цю автокефалію, але, зрештою, ухвалив рішення, яке відповідало канонічним правилам та історичним реаліям.
У 1991 р. Україна стала незалежною державою, і Собор нашої Церкви ухвалив рішення про її автокефалію. Але властолюбство Патріаршого Престолу, який дерзновенно називає себе „Третім Римом”, привело нашу Українську Православну Церкву Київського Патріархату до канонічної ізоляції.
Київ і Україна прийняли світло Христової Віри від еллінського світу, від священної столиці Східного Православ’я – Константинополя. Тому повнота нашої Церкви покладає великі надії на Матір-Церкву Константинопольську, на Святу Православну Церкву Еллади і на всі еллінські Православні Церкви в тому, що вони спільними зусиллями допоможуть Церкві України досягти єдності та визнання автокефалії.
Сподіваюся, що під керівництвом Вашого Блаженства Свята Елладська Церква виявить братню любов до Православної Церкви в Україні, допоможе їй зайняти гідне місце серед Церков-Сестер Вселенського Православ’я.
Бажаю Вам, Ваше Блаженство, благодатної допомоги Божої у несенні покладеного на вас хреста Архієпископського служіння Церкві та народу Еллади.

З любов’ю у Христі

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський
і всієї Руси-України

Категорія: Еладська Церква | Переглядів: 1613 |
Всього коментарів: 1
12.02.2008
1. кацап
Он, наверно, аж прослезился!...

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz