Пт, 19.04.2024, 06:45
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2008 » Лютий » 19 » Патріарх Грузії попереджає Росію про небезпеку сепаратизму
Патріарх Грузії попереджає Росію про небезпеку сепаратизму
13:07

Патріарх-Католікос всієї Грузії Ілія II закликав Росію утриматися від тону, який вона використовує в питанні можливості визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії у випадку, якщо буде визнана незалежність Косово. Як заявив Патріарх-Католікос в неділю, 17 лютого 2007 р., «ми знаємо, що одна частина Сербії, Косово, хоче проголосити свою незалежність. Через це Росія заявляє про можливість визнання нею незалежності Абхазії і Південної Осетії», - відзначив він.
За словами Ілії II, в грузинському суспільстві багато суперечностей, але в даному випадку «опозиція, влада, Церква, народ однієї думки, що Грузія була і повинна залишатися єдиною Грузією». «Я не одноразово говорив представникам російської влади, що сепаратизм є заразною хворобою, і це повинні розуміти всі», - підкреслив католікос. Він відзначив, що «в Грузії поважають російську культуру, історію, науку, філософію, але потрібно сказати правду, що таким тоном, як це робить Росія сьогодні, розмовляти з Грузією, як з суверенною державою, неприпустимо».
За негласної підтримки російської влади на початку 90-х рр. ХХ в. на території Грузії в Абхазькій і Південно-осетинській автономіях затвердилися сепаратистські режими, що заявили про свою незалежність від Тбілісі. Значна частина жителів цих регіонів одержала російське громадянство. За підтримки Московського Патріархату в Абхазії і Південній Осетії також діють незалежні від Грузинської Церкви юрисдикції, де-факто підлеглі РПЦ.
За аналогією з сепаратистськими режимами в Грузії під російським заступництвом на території Молдови була створена самопроголошена «Придністровська молдавська республіка». У 1993-94 рр. були спроби роздути сепаратистські настрої і в Криму, що завершилися відставкою «президента АР Крим» Мєшкова.

«Українське Православ’я»
Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1359 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz