Пт, 29.03.2024, 17:23
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2008 » Лютий » 22 » Відбулася зустріч Президента України з Патріархом Московським Алексієм ІІ
Відбулася зустріч Президента України з Патріархом Московським Алексієм ІІ
18:22

21 лютого 2008 р. Президент України Віктор Ющенко в Москві провів зустріч із Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм ІІ. Попередня зустріч в такому форматі відбулася у січні 2005 року. В інтерв’ю журналістам після зустрічі Глава Української держави відзначив «щирий і відкритий діалог», що відбувся між ним та Патріархом. «Я задоволений нашою розмовою», – заявив В. Ющенко. За словами Президента, під час розмови він висловив Патріархові вдячність за проведення в Москві та регіонах Росії панахиди за невинними жертвами Голодомору і політичних репресій.
Також сторони обговорили тему відзначення 1020-річчя Хрещення Київської Руси. «Це свято і духовне, і світське, було б добре, щоб обидві програми – і світська, і духовна – були гармонізовані», – сказав В. Ющенко.
Президент відзначив, що особливу увагу сторони приділили питанню розвитку українського православ’я. «Я говорив про те, що Україні потрібен діалог – щоб різні сторони, які беруть участь в цьому процесі, ясно, можливо, публічно формували свої позиції, своє бачення. Тому що йдеться не про відносини двох-трьох персон, а про відносини мільйонів людей», – сказав В. Ющенко.
20 грудня 2007 р. Предстоятелю УПЦ (МП) митрополиту Володимиру було вручене звернення Священного Синоду та єпископату УПЦ Київського Патріархату щодо необхідності припинення ворожнечі та започаткування діалогу між двома Церквами. «Народна мудрість говорить: хто бажає, той шукає можливості, а хто не бажає – той шукає виправдання. Закликаємо вас шукати можливості розпочати наш діалог, а не шукати виправдань, чому цього не можна зробити! Бо саме таким чином ми зможемо ділом засвідчити наявність у нас християнської любові та турботу про майбутнє Української Церкви» - сказано у Зверненні. Рішенням Собору єпископів від 21 грудня 2007 р. Звернення передане для вивчення у Богословсько-канонічну комісію УПЦ (МП).

«Українське Православ’я»




Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1672 |
Всього коментарів: 1
28.02.2008
1. iryna (zinira)
Перепрошую. Якось "вклинився" коментар до попередньої інформації про зняття анафеми з гетьмана Мазепи...

Стосовно того, яким чином маємо вшановувати 1020-річчя Хрещення Київської Руси - серце надривається... Прошу висловити своє бачення цієї визначої події у житті українських християн. Невже віруючі кожної конфесії повинні це здійснювати окремо. У чому ж тоді повинен бути прояв хоч якихось паростків екуменізму?.. Про яку "гармонію" чи діалог повідомляє наш Президент?9317


Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz