Чт, 25.04.2024, 22:43
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » 2008 » Березень » 4 » В оточенні Патріарха Варфоломія відбуваються серйозні зміни
В оточенні Патріарха Варфоломія відбуваються серйозні зміни
20:14

Патріарх Константинопольський Варфоломей відправив у відставку митрополитів Філадельфійського Мелітона і Севастійського Димитрія. Причина подібного кроку полягає в розбіжностях між Вселенським Патріархом і митрополитами з питань, що стосуються діяльності Патріархату – повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на грецьке агентство церковних новин «Ромфеа». Проте офіційної заяви про відставку ієрархів ще не було. За інформацією з інших грецьких джерел, зворотний відлік для колись впливових «братів-близнят» почався з поїздки на початку лютого Патріарха Варфоломія на ювілейні урочистості Всесвітньої ради церков у Женеві. Патріаршим намісником в його відсутність був призначений не митрополит Димитрій, який вважав себе «номером два» після Патріарха, а митрополит Феодорупольський Герман. Владика Димитрій відмовився допомагати митрополиту Герману у відправленні його обов’язків, мотивувавши це тим, що не може служити під його керівництвом.
Повернувшись з Женеви, патріарх Варфоломій зажадав пояснень від владики Димитрія, який додатково до всього іншого зажадав призначення митрополитом Халкідонським (престижна за значенням кафедра, перша в списку митрополій Константинопольського Патріархату – «ІФ»). Отримавши відмову, ієрарх заявив, що подає у відставку. До подиву останнього Предстоятель Константинопольської Церкви її прийняв і попросив архієрея залишити Фанар (район в Стамбулі, Туреччина, де знаходиться резиденція Патріарха). На знак солідарності з митрополитом Димитрієм митрополит Мелітон також подав у відставку, яка теж була прийнята.
Митрополит Димитрій довгий час був начальником патріаршої канцелярії, а митрополит Мелітон виконував у різний час обов’язки генерального секретаря, керівника фінансового комітету, координатора патріарших секретаріатів. Як повідомляють грецькі ЗМІ, після відставки митрополита Іконійського Феоліпта з посади генсека Священного Синоду і видалення митрополитів Димитрія і Мелітона, Вселенська Патріархія увійшла до нового періоду своєї історії.

«Українське Православ’я»
Категорія: Вселенська Патріархія | Переглядів: 1890 |
Всього коментарів: 1
19.02.2009
1. Мария (Маша)
полезная информация!!!спасибо biggrin

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz