Пт, 19.04.2024, 07:06
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » Актуальні новини

Комуністична партія України стоїть на захисті "канонічного православ'я", уособленням якого вважає Російську православну церкву. "Це - наше відвічне, наше традиційне", - сказав Леонід Грач в ексклюзивному інтерв'ю газеті "СЕЙЧАС". Цікаво відколи Церква для комуністів стала "відвічною і традиційною", невжеж КПУ відмовилась від ленінсько-марксистської ідеології. А якже цитата В.І.Леніна :"всяке загра ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(1)


Пройшло більше тижня з тієї ночі, коли в Києво-печерській Лаврі розібрали один з архітектурних пам'ятників — знамениті ворота середини позаминулого століття. Але після короткого інформаційно-скандального сплеску в перші дні після інциденту — все дуже швидко уляглося. Правоохоронці мовчать, Мінкульт і гуманітарний віце-прем'єр Дмитро Табачник наводити лад теж особливо не поспішають.
Все йде по не одноразово апробованій схемі: обуреним начебто і ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)


Сталін в ході Великої вітчизняної війни проти німців не називав своїх підданих товаришами, він називав їх братами і надав православним священикам привілей, як і за часів Кутузова, освячували багнети перед битвою. Нинішній президент Володимир Путін, колишній комуніст і полковник КДБ, в мирні часи у відносинах з православною церквою пішов ще далі за Сталіна, пише Енцо Беттіца з видання Panorama
Достатньо кількох фактів. Московських церков, яких ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(1)


Позиція, висловлена В.Януковичем, віддзеркалює його особисті конфесійні погляди та симпатії. І це природно. Віктор Янукович – це людина, що культурно та ідейно формувалася на Сході України, де популярна російська ідея. З іншого боку, відомо, що родина Якуновичів була добре знайома з популярним на Донеччині схіархімандритом Зосимою (Сокуром), що також відомий своєю проросійською орієнтацією та неприйняттям ідеї автокефалії.
«У випадку відхо ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Багато ієрархів, членів Священного Синоду Еладської Церкви вкрай незадоволені рішенням уряду прийняти прохання групи російських бізнесменів та співвічизників на спорудження храму на острові Керкіра, сповіщає грецька газета Kathimerini.
Одночасно члени Священного Синоду висловлюють хвилювання щодо заснування іноземцями подібних закладів в майбутньому іншими Православ ... Детальніше »»
Дата: 16.10.2007 | Коментарі(0)

РПЦ вирішує власні «внутрішньоросійські» завдання, і чим глибше ця Церква занурюється у російську державну політику, тим більша дистанція пролягає між нею та Українською Православною Церквою загалом. Звернімося лише до двох символічних подій — благословення «ядерного щита» Росії та оприлюднення з трибуни Всесвітнього російського народного собору «Російської доктрини». Спочатку ... Детальніше »»

Дата: 14.10.2007 | Коментарі(2)

Саме пришестя у світ сина Божого - це і радість, але й печаль - початок жертовної божественної любові. Блага звістка Архангела Діві Марії є початком цієї любові. Син Божий приходить на розп'яття, смерть і добровільне поховання, щоб дарувати людям визволення і вічну радість. Найбільший дар благословення Господнього Пречиста Діва Марія здобула тому, що була смиренною Його рабою. Її ублажат ... Детальніше »»

Дата: 13.10.2007 | Коментарі(0)

Митрополит Пергамський ІоанУ британському виданні «Таблет» було опубліковано інтерв’ю з митрополитом Іоаном Зізіуласом, відомим православним богословом, ієрархом Константинопольського Патріархату. Владика Іоан — «живий класик» сучасного богослів’я, широкознаний у християнському світі, справжній науковець, який звик до точних та виважених формулювань і жорсткої дисципліни думки. Отже, публічна критика Російської Церкви від ієрарха такого інтел ... Детальніше »»

Дата: 13.10.2007 | Коментарі(0)

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО називає актом вандалізму руйнування воріт і огорожі на в'їзді до печер Києво-Печерської лаври. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ, текст якого мають Українські Новини. "Це - відвертий акт вандалізму. Грубо зігноровано той факт, що Києво-Печерська лавра є об'єктом історико-культурної спадщини України, який ... Детальніше »»

Дата: 13.10.2007 | Коментарі(0)

Вселенський Патріарх Варфоломій І9 жовтня Патріарх Константинопольський Варфоломій I, у супроводі представників грецької общини Туреччини, відвідав новообраного президента країни Абдуллу Гюля, як повідомлялось вже на нашому порталі. В ході зустрічі Предстоятель Константинопольської Церкви привітав Гюля зобранням на пост глави держави.
Напередодні наміченого на 21 жовтня референду ... Детальніше »»

Дата: 12.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz