Пт, 29.03.2024, 09:47
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Вселенська Патріархія

Останнім часом в Турції почастішали напади ісламістів-фанатиків на православні храми, повідомляє газета Кathimerini. Після погрому Преображенського храму на Халкі, відбулись ще два напади на храми в Халкідоні і Босфорі. 15 листопада на світанку група невідомих осіб познущалася над Троїцьким со ... Детальніше »»
Дата: 17.11.2007 | Коментарі(2)


Вселенський Патріарх Варфоломій прибув з дводенним візитом до Софії (Болгарія), повідомляє Е-tipos. Болгарські церковні кола вже давно і знетерпінням очікували даного візиту. Планується проведення зустрічі Вселенського з Патріархом Максимом та Священним Синодом Болгарської Православної Церкви. Також Його Всесвятість проведе зустріч з президентом Болгарії Георгієм Парвановим, з ... Детальніше »»
Дата: 14.11.2007 | Коментарі(0)


Після відвідання Єрусалимської Патріархії, міністр Закордонних справ Греції Θεόδωρος Κασσίμης зустрівся з Вселенським Патріархом Варфоломієм в Константинополі, повідомляє E-tipos. Міністр обговорив з Патріархом і членами Священного Синоду Константинопольського Патріархату, головні проблеми що турб ... Детальніше »»
Дата: 04.11.2007 | Коментарі(0)


Вчора Всесвятійший Патріарх Константинополя і Нового Риму - Вселенський Патріарх Варфоломій І відсвяткував 16 річницю з дня інтронізації. Першоієрарха Православного світу вітали зі святом члени Синоду, предстоятелі інших Помісних Православних Церков, духовенство, вірні та глави іноземних держав і урядів.

Дата: 03.11.2007 | Коментарі(2)


Сьогодні з Анкари до Константинополя повернувся Вселенський Патріарх, провівши ряд зустрічей з п’ятьма міністрами Турецького уряду, під час яких природньо виклав тривалі проблеми, що турбують Вселенський престол, повідомляє ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(0)


Митрополит Кирило визнав, що ситуація у відносинах Московського і Константинопольського Патріархатів є напруженою. У відносинах Російської Православної Церкви і Константинопольського Патріархату є деякі «тріщини», що можуть перерости в «тріщини, які загрожують єдності Церкви».
Існують прояви напруженості між Московським Патріархатом і Константинополем, які стали відомі останнім часом: це те, що Патріарх Алексій під час свого візиту до Фра ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(1)


Архиєпископ Димитрій нагороджений "Орденом Афінагора" від Ордену святого Андрія Первозванного Вселенського Патріархату за 2007 рік, повідомляє офіційний сайт Американської архиєпископії. Церемонія вручення нагороди відбулась на офіційному прийнятті Ордену в готелі Хілто ... Детальніше »»
Дата: 31.10.2007 | Коментарі(0)


Вселенський Патріарх Варфоломій знаходиться в Неаполі (Італія) з приводу 21 Міжрелігійного зібрання з головною темою:"За єдиний світ без насисильства, релігії і народи в діалозі". Патріарх провів в Італії також багато дружніх зустрічей, як наприклад з премьєр-міністром Італії Романо Проді, з президентом Казахстану та з багатьма іншими визначними діячами, з якими обговорив питання миру поміж народами незалежно від релігії.
Вчора Вселенський Патріарх ... Детальніше »»
Дата: 24.10.2007 | Коментарі(0)


Євангельська Церква Німеччини (ЄKD) і Православна Церква Константинопольського патріархату мають намір і далі заглиблювати екуменічний діалог. Таке рішення було прийнято в.о. голови Ради ЄKD, єпископом Тюрингії Хрістофом Калером і главою Константинопольського патріархату в Німеччині Митрополитом Августином після зустрічі в замку Оппург в Тюрингії, повідомила ЄKD 16 жовтня.
Констант ... Детальніше »»
Дата: 20.10.2007 | Коментарі(0)


На урочистій церемонії, яка відбулася 16 жовтня в тбіліському Палаці молоді, Академія наук Грузії привласнила Константинопольському Патріарху Варфоломію I звання почесного академіка. «Для мене велика честь бути вибраним почесним членом Академії наук Грузії. Хочу висловити подяку тим людям, які брали участь в ухваленні цього рішення, особливо патріарху Католікосу всієї Грузії», — сказав, звертаючись до присутніх, Патріарх Варфоломій.
... Детальніше »»
Дата: 18.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz