Пт, 29.03.2024, 01:43
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » Міжконфесійні стосунки

У РПЦ заявили, що зустріч патріарха Московського і вся Русь Алексия II з Папою Римським Бенедиктом XVI стає все більш можливою. "Святійший Отець неодноразово сам говорив, що ніколи не виключав можливості такої зустрічі. Сьогодні ця можливість не менш реальна, чим це було якийсь час тому, а може навіть реальніша", - заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, повідомл ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні в Неаполі (Італія) відбувається Міжрелігійна зустріч "За єдиний світ без насисильства, релігії і народи в діалозі", яку організовує спільнота святого Егидія (Sant’ Egidio). Зранку відслужена Євхаристія, яку очолює Папа Римський Бенедикт у присутності Вселенського Патріарха Варфоломія. Після Богослужіння відбудеться зустріч та святковий обід організований Папою для релігійних представників зі всього світу.

Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Учасники X пленарного засідання Змішаної православно-католицької богословської комісії в Равені підписали підсумковий документ, не дивлячись на те, що делегація Московського Патріархату покинула засідання на знак протесту проти дій представників Константинопольського Патріархату, повідомляє Грецьке агенство релігійних новин. Однією з головних тем засідання було обговорення проблеми першості у Вселенській Церкві і остаточне доопрацювання документу ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


У минулі вихідні на одній з вулиць Гази був знайдений мертвим палестинський християнин. Як повідомили офіційно, за те, що він поширював Євангеліє, його у всіх на очах вбили ісламські бойовики. І хоча ще жодне угрупування не узяло на себе відповідальність за вбивство 32-річного Рами Айяда, представники однієї з них заявили про те, що такі напади продовжуватимуться, якщо “місіонерська діяльність” в секторі Газі, який зараз знаходиться під контролем ... Детальніше »»
Дата: 16.10.2007 | Коментарі(0)

Європа соборів, як її називав один з отців Європейського союзу Роберт Шуман, може стати Європою мечетей. Поки це надмірні побоювання деяких ЗМІ і релігійних діячів в Німеччині, що виникли після того, як два культові об'єкти Новоапостольської церкви (незалежна християнська конфесія) в Берліні були продані мусульманським громадам і в даний час перетворюються на мусульманські центри. "Бог християн не є Богом мусульман", – протестують деякі священики. " ... Детальніше »»
Дата: 14.10.2007 | Коментарі(1)

Зустріч Патріарха Константинопольського Варфоломія I і Папи Римського Бенедикта XVI пройде 21 жовтня в італійському місті Неаполь, де відбудеться міжрелігійна зустріч та молитва за мир, в якій візьмуть участь Патріарх і Папа. Ініціатори заходу - відома організація «Спільнота святого Егидія» та мер Неаполя. Подібні міжрелігійні зустрічі проводяться з тих пір, коли в жовтні 1986 року Папа Римський Іоан Павло II заснував Всесвітній день молитви за мир.

... Детальніше »»
Дата: 13.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz