Чт, 25.04.2024, 15:04
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Православна Церква в Україні повинна бути?
Всього відповідей: 799
 
Головна » Міжцерковні стосунки

Митрополія Молдавії вважає рішення Румунської Патріархії щодо відновлення трьох єпархій в республіці з резиденцією в Белцах, Кантеміре і Дубосарах «прямим і агресивним втручанням в "канонічну територію" іншої церковної ієрархії». Про це мовиться в поширеній 30 жовтня заяві Синоду Молдавської Православної Церкви в адресу Блаженнійшого Патріарха Румунського Даниїла.
Рішення Синоду Румунської Церкви заснувати єпархії на "канонічній території" Московського Патріархату в РПЦ розцінили як загрозу православній єдності.
«Це націоналістично забарвлена експансіоністська ав ... Детальніше »»
Дата: 01.11.2007 | Коментарі(2)


Російська Православна Церква намагається продемонструвати свій вплив непідписавши підсумковий документ Змішаної православно-католицької богословської комісії. У Вселенській Патріархії цей акт розцінюють критично.
«Жорстка позиція єпископа Віденського і Австрійського Іларіона повинна розглядатися як вираз авторитаризму, мета якого — продемонструвати вплив Московського Патріархату», — заявив співголова Змішаної богословської комісії митрополит П ... Детальніше »»
Дата: 23.10.2007 | Коментарі(0)


Канонічні права Вселенської Патріархії, а також відповідні рішенння Вселенських соборів ( від яких ці права походять) знову заперечуються Москвою, яка не погоджується на практиці що Священні канони та рішення Вселенських соборів визначають юриздикцію Константинопольської Патріархії у всьому світі.
"Московський Патріархат сприймає різні прохання діаспори Вселенського Патріархату", заявив Архиєпископ Всеволод (Чаплін), заступник голови управл ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


Вселенський ПатріархПатріарх Константинопольський Варфоломій I нагороджений орденом «Золоте руно» — вищим грузинським орденом для іноземних громадян. В неділю цю нагороду йому вручив президент Грузії Михайло Саакашвілі.
Церемонія відбулася в кафедральному соборі Светіцховелі в стародавній столиці країни Мцхеті після завершення святкового богослужіння, яке звершили Патріархи Варфоломій і Ілія у співслужінні ієрархів та духовенства Помісних Правос ... Детальніше »»
Дата: 16.10.2007 | Коментарі(0)

12 жовтня до Тбілісі прибув Константинопольський Патріарх Варфоломій I. Предстоятель Константинопольського Патріархату бере участь в святкуванні 30-річчя інтронізації патріарха Католікоса всієї Грузії Ілії II і 1400-річчя Хрестового монастиря (Джварі) в столиці Грузії Мцхета.
У тбіліському аеропорту Патріарха Варфоломія I зустрічали патріарх Католікос Грузії Ілія II разом з членами Священного Cиноду Грузинської Православної Церкви і представниками у ... Детальніше »»

Дата: 13.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz