Чт, 28.03.2024, 19:34
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Українські новини

Рівно через місяць після освячення храму на честь святителя Димитрія, митрополита Ростовського 11 грудня 2007 року в м. Макарові, Київської області відкрито і освячено пам’ятник великому землякові святому Димитрію Тупталу, автором якого є заслужений художник України Володимир Шелудько. У присутності голови Київської облдержадміністрації Віри Ульянченко, голови Житомирської облдержадміністрації Юрі ... Детальніше »»
Дата: 12.12.2007 | Коментарі(0)


У Рівненському державному гуманітарному університеті 5 грудня пройшла науково-практична конференція на тему: „Духовно-моральне становлення молоді: пошуки і перспективи”, яка була присвячена пам’яті святителя Іоана Золотоустого. Конференція розпочалася молитвою, яку виконав хор вихованців Рівненського Православного Богословського Інституту (Рівненської духовної семінарії) Української Православної Церкви Київського Патріархату під керівництвом Володимира Іваника. Зі вступним словом-доповіддю „Іоан Золотоустий – Вселенський учитель” до присутніх на конференції звернулася ... Детальніше »»
Дата: 08.12.2007 | Коментарі(0)


Врятувати трьохсотлітній дуб, на корінні якого тримається унікальний підземний монастир, намагаються екологи Чернігова. Дерево тримає купол церкви святого Феодосія - не дає схилу осипатися. Фахівці планують рятувати диво-дуб сучасними методами - стовбур рослини укріплюватимуть залізними кільцями. Коріння, неприкрите землею, та величезні дубла - головні вороги трьохсотлітнього дуба. Старезне дерево хворіє ... Детальніше »»
Дата: 07.12.2007 | Коментарі(0)


Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет днями з архіпастирським візитом відвідав Кіровоград, де освятив місце під будівництво першого в Україні храму для детей-інвалідів. Освячення пройшлоло за участі представників обласної влади на території реабілітаційного центру лікарні «Добруджа».
За словами керівника Кіровоградської обл ... Детальніше »»
Дата: 05.12.2007 | Коментарі(0)


У першу неділю грудня спеціальну молитву про засоби масової інформації (ЗМІ) усі християнські церкви України, незважаючи на їх конфесійну приналежність, закликає звершити Асоціація журналістів, видавців і мовників християн «Новомедіа». Організатори акції зазначають, що «християнство і ЗМІ в Україні повинні стати єдиними в своїх цілях, поглядах та баченні». Інформує РІСУ.
Як повідомляє сайт «Новомедіа», ЗМІ (телебачення, преса, радіо, Інтернет) є основним інструментом впливу на громадську ду ... Детальніше »»
Дата: 28.11.2007 | Коментарі(0)

 
"Наступний рік проголошений Роком пам'яті жертв Голодомору", - повідомив Президент України Віктор Ющенко під час виступу біля Пам'ятного знаку "Жертвам Голодоморів 1932-1933 років" на Михайлівській площі. За його словами, Україна повинна віднайти і зберегти знання про кожну жертву Великого Голоду і встановити національні меморіали. "Ми маємо утвердити великий суспільний діалог пам'яті і, водночас, діалог перспективи – бо треба йти впере ... Детальніше »»
Дата: 26.11.2007 | Коментарі(0)


15 листопада у нижньому храмі Рівненського Свято-Покровського кафедрального собору відбулася богословська науково-теоретична конференція, присвячена 1600-й річниці блаженної кончини святителя Іоана Золотоустого, архиєпископа Константинопольського, на тему: «Святий Іоан Золотоустий – великий святитель і вчитель Церкви Христової».
Конференція ... Детальніше »»
Дата: 22.11.2007 | Коментарі(0)


Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет і представники православних і католицьких церков в Україні відслужили в Службі безпеки України поминальну літію за жертв тоталітарного режиму. В заході взяли участь окрім представників Церков, представники неурядових організацій, громадські діячі і співробітники СБУ. Як підкреслив виконуючий обов'язки глави СБУ Валентин Нали ... Детальніше »»
Дата: 22.11.2007 | Коментарі(1)


Упродовж кількох днів на Дрогобиччині перебував Святійший Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України. Програма його візиту була вельми насиченою – участь у Богослужіннях, зустрічі з владою та духовенством, освячення каменів на місці спорудження майбутніх храмів у Дрогобичі, Трускавці та Нагуєвичах. Дуже щирою була зустріч Патріарха з журналістами. На прес-конференції Святійши ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)


Орден Святого рівноапостольського князя Володимира Великого третього ступення від Партріарха Київського і всієї Руси – України Філарета за особливі заслуги перед народом отримав політик, громадський діяч, головний лікар швидкої медичної допомоги Тернополя Михайло Джус. Визначну церковну нагороду М. Джусу вручив архієпископ Тернопільський і Кремянецький Іов. Людей, які в Україні мають орден святого князя Володимира Великого, не так багато. Аби бут ... Детальніше »»
Дата: 21.11.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz