Ср, 24.04.2024, 11:17
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Різні новини

Італійське видавництво Scrinium представило 25 жовтня 2007 року у Ватикані книгу "Processus contro Templarios" ("Процес проти тамплієрів"), факсимільне видання протоколів допитів лицарів-храмовників, проведених перед Папою Римським Климентом V в 1308 році. книзі міститься копія основного документу, що реабілітовує тамплієрів перед лицем церкви, - так званий Шинонський пергамент або список. Текст цього документу вважався втраченим, його виявили з ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Католицька церква в п'ятницю, 26 жовтня зарахувала до лику блаженних австрійського фермера Франца Егерштеттера, страченого у гітлерівській Німеччині за відмову служити у фашистській армії, повідомляє "Газета по-українськи". Причислення до лику блаженних - перший етап канонізації. Церемонію, що пройшла в кафедральному соборі австрійського міста Лінца, провів папський легат карди ... Детальніше »»
Дата: 27.10.2007 | Коментарі(0)


Вони твердять, що Софійський собор принаймні на 20 років старший, аніж вважали досі. Підтвердження цієї сенсації – просто на стінах собору. Там, де фрески здаються лише подряпаними, насправді є написи – графіті. Історики кажуть, що хоча церква і забороняла писати на стінах, від спокуси залишити автограф у храмі не втримувалися навіть князі та митрополити. На зображенні святого Василя науковці знайшли дату, яка відповідає 1022 року. А якщо вірити ... Детальніше »»
Дата: 26.10.2007 | Коментарі(0)


У Волинській, Рівненській і Чернівецькій областях кількість громад протестантських церков зрівнялася за кількістю з громадами Православних Церков. Про це під час конференції повідомив перший заступник голови Державного комітету України у справах релігій Микола Новиченко. «Три області фактично «фіфті-фіфті», це Волинська, Рівненська і Чернівецька області. Це фактично порівно, що православних і що протестантських деномінацій. В першу чергу, це єв ... Детальніше »»
Дата: 26.10.2007 | Коментарі(1)


В італійському Турині пройде "антихэлоуін": ангели роздаватимуть білий шоколад Своєрідне свято, яке можна назвати " антихэлоуін" мають намір організувати 31 жовтня священики єпархії в Туріні. Свято називатиметься «Ніч всіх святих і таємниць». Дорослі і діти, переодягнуті в ангелів роздаватимуть перехожим білий шоколад. La Stampa пише, що свято повинно стати відповіддю на те, що прийшло до Італії з Америки, та набуває великої популярності під наз ... Детальніше »»
Дата: 25.10.2007 | Коментарі(0)

 
"Стопами" Апостола Павла у прямому розумінні цього слова зможуть пройти з 2008 року віруючі і туристи в Греції, відвідуючи ті місця, куди він першим приніс євангельську звістку. Найважливішим пунктом його проповіді стала Верія, де планується звести великий комплекс, центром якого стане саме те місце, звідки Павло промовив язичникам свою апостольську відозву. Зведення аналогічних споруд заплановане в Самофракії, Кавалі, Філіпах, Св. Лідії, А ... Детальніше »»
Дата: 23.10.2007 | Коментарі(0)


Відомий письменник Олександр Проханов під час щотижневого ток-шоу телеведучого Володимира Соловйова "До бар'єру!" на телеканалі НТВ (ефір 18 жовтня) озвучив вельми несподівану пропозицію, що стосується майбутньої посади для В.Путіна. Темою програми за участю Олександра Проханова і політолога, директора російських і азіатських програм Інституту оборонної інформації США Миколи Злобіна була майбутня зміна влади в Росії.
Проханов виразив переконан ... Детальніше »»
Дата: 23.10.2007 | Коментарі(0)


Слава СтецькоПам'ятник на могилі Слави Стецько - лідера Конгресу українських націоналістів, відкрили та освятили на Байковому кладовищі. Літію та освячення памятника здійснив Архиєпископ Переяслав-Хмельницький Димитрій, намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря.
Видатна українка майже півжиття провела за кордоном. Там пропагувала ідею Української незалежності. А коли це ст ... Детальніше »»
Дата: 20.10.2007 | Коментарі(1)


Зміна підземних декорацій: у Софії Київський лагодять водогін. Востаннє це робили після війни. Нині старі комунікації вкрай зношені. Щомісяця труби проривалися та затоплювали будівлі заповідника. Нова система буде довговічнішою. Її обладнають спеціальною сигналізацією, яка повідомлятиме, де може статися прорив. Утім - коли закінчиться реконструкція підземних комунікацій - невідомо. Ос ... Детальніше »»
Дата: 20.10.2007 | Коментарі(0)


Сьогодні Російська організація Євразійський Союз Молоді заявила, що її активісти знищили на Говерлі Державний Герб України, гранітну дошку яка встановлена УПЦ Київським Патріархатом та гранітний пам'ятний знак, присвячений конституції України.
Лідер "Молодіжного Союзу Наша Україна" Степан Барна заявляє, що його політична сила звернеться до правоохоронних органів через розбій, вчинений представниками Євразійського союзу молоді, які знищили державні украї ... Детальніше »»
Дата: 19.10.2007 | Коментарі(1)

« 1 2 ... 5 6 7 8 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz