Пт, 29.03.2024, 13:04
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » Міжнародні новини

1400-річчя монастиря Джварі (Хрестового) в Мцхеті і 30-річчя інтронізації Патріарха Католікоса Грузії Ілії II країна відзначила з небувалим розмахом. Привітати предстоятеля Грузинської Православної Церкви прибув Вселенський Патріарх Варфоломій I і Предстоятелі шістнадцяти Православних Сестер Церков зі всього світу. Але з від'їздом високих гостей ювілейні торжества не закінчуються. Вони продовжуватимуться впродовж цілого року. Ювілейну комісію по прийому пр ... Детальніше »»
Дата: 24.10.2007 | Коментарі(0)


Патріарх Грузії Ілія ІІ в листі до президента США Джорджа Буша висловив надію на те, що США допоможе Грузії у відновленні її територіальної цілісності, повідомив представник секретаріату Грузинської Православної церкви, передають (Новини - Грузія).
"Його Святість в подячному листі до президента США написав, що відновлення територіальної цілісності Грузії і поверн ... Детальніше »»
Дата: 23.10.2007 | Коментарі(0)


В Афінах відбувся міжнародний науковий симпозіум, присвячений богословській спадщині видатного подвижника XX століття архімандрита Софронія (Сахарова). Тема симпозіуму, організованого афонським монастирем Ватопед і Центром грецької православної культури: «Старець Софроній — богослов нетварного світла».
На симпозіумі були зачитані привітання Патріархів Константинопольського Варфоломія, Олександрійського Федора, Сербського Павла, Руму ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Вчора Архиєпископ Хризостом, Предстоятель Кіпрської Православної Церкви зустрівся з Предстоятелем Англіканської Церкви Архиєпископом Кентерберійським Rowan D. Williams в Неаполі (Італія) де повинна відбутись 21-ша Міжрелігійна зустріч на тему "За один світ без насильства, релігії і народи в діалозі." Зустріч організовує спільнота святого Егидія (Sant’ Egidio) де сьогодні офі ... Детальніше »»
Дата: 22.10.2007 | Коментарі(0)


Архиєпископ СтиліанДопомогу в розмірі 500.000 доларів надала Австралійська Архиєпископія Грецькій державі для відновлення місцевостей які постраждали від пожеж. Архиєпископія Австралії одразу після катастрофічних пожеж з благословення Архиєпископа Стиліана розпочала збір пожертв, сума яких досягла 500.000 дола ... Детальніше »»
Дата: 21.10.2007 | Коментарі(0)


Як повідомляє RNN, вчора відбулась зустріч Єрусалимського Патріарха Феофіла із міністром Закордонних справ США Кондолізою Райз в рамках звя’зків зі Сходом, де втілюється американський план щодо розв’язання проблем. Кондоліза Райз вела мову про місце релігії у розв’язанні даних проблем, а також відвідала разом з Патріархом собор Різдва Христового у Вифлиємі.

Дата: 19.10.2007 | Коментарі(0)


Президент Греції та Вселенський ПатріархПрезидент Греції, Кароль Папуліс, звернувся до Анкари зі жорстким посланням, в якому йдеться про те, що турція повинна поважати та дотримуватись своїх зобов’язань щодо греків, які проживають в Турції, та Вселенської Патріархії зокрема. Грецький Президент підкреслив що Греція "є країна що шанує міжнародне право та міжнародні домовленості, не тільки тому, що зобов’язана власним підписом, але перш за все вірить ... Детальніше »»
Дата: 18.10.2007 | Коментарі(0)


Вийшов новий номер журналу "Church&Diplomacy" з головною темою про стан Грецької Церкви після хвороби Архиєпископа Христодула. Даний журнал є корефеєм Агенства Церковних Новин Греції, та відомим виданням в усьому світі. "Church&Diplomacy" виходить кожних два місяці двома мовами, грецькою та англійською. Існує також Online версія.

Дата: 18.10.2007 | Коментарі(4)


У новому типі посвідчення особи буде встановлено чіп, на якому будуть записані три імені громадянина, ЄГН (єдиний громадянський номер), відскановані фотографія і відбитки пальців, вказані зріст, колір очей і віросповідання.
Подібна інформація сьогодні зазначається у паспортах підданих Греції, хоча грецький уряд декілька років домагається відмови від графи «віросповідання», оскільки вважає її приводом для можливої дискримінації. Традиці ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)


У Румунській Православній Церкві спростували причетність свого Предстоятеля до масонських організацій, передає «Інтерфакс».
«Преосвященний Патріарх Даниїл не був і не є членом якої-небудь масонської ложі ні в межах країни, ні поза нею і не сповідує який-небудь іншої віри, окрім віри Православної Церкви», — мовиться в повідомленні прес-служби Румунського Патріархату, опублікованому на його сайті.
Тим самим Патріархат дав офіційне роз'яснення ... Детальніше »»
Дата: 17.10.2007 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz