Пт, 29.03.2024, 09:54
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » Новини

У жовтні 2007 р. Румунським Патріархатом було ухвалене рішення про створення (відновлення) трьох єпархій на території Молдови в рамках існуючої там Бессарабської митрополії Румунської Церкви. Це рішення викликало занепокоєння у Московського Патріархату, що має на цій же території свою митрополію. Офіційний сайт Румунської Церкви опублікував заяву, в якій роз’яснюється мета такого кроку. «Юридичне відтворення цих єпархій на канонічні ... Детальніше »»
Дата: 27.02.2008 | Коментарі(0)


Президент України Віктор Ющенко своїм Указом від 25 лютого «Про невідкладні заходи щодо розвитку міста Києва» дав низку доручень Кабінету Міністрів і Київській міській державній адміністрації. Даний указ, текст якого розміщено на офіційному сайті Глави держави, підписаний з метою створення належних умов для виконання Києвом функцій столиці України, забезпечення прав громадян на сприятливі умови перебування та життєдіяльност ... Детальніше »»
Дата: 27.02.2008 | Коментарі(0)


Хоча Сполучені Штати продовжують залишатися дуже релігійною країною, усе більше дорослих американців заявляє, що вони не належать ні до якої церкви. Повідомляють Новини США. Згідно зі звітом, який з'явився на форумі Пью з питань релігійного та суспільного життя, населення США «залишається дуже релігійним». Із 36000 опитаних дорослих американців 78,4% назвали себе християнами.З усього дорослого населення США 51,3% складають протестанти, 23,9% - католики, 1,7% - мормони, 0,7% - свідки Єгови. Парафіянами к ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(0)


Князь Василь-Костянтин Острозький, хоч був воєводою київським, не дуже полюбляв жити над Дніпром. Він не поспішав ремонтувати дерев’яний замок, що височів над київським Подолом. Зате його родовий Острог мав майже столичний вигляд. Місто за часів останніх Острозьких мало понад 5 тис. населення. Окрім українців тут жили поляки, німці, шотландці, угорці, греки, татари, євреї. Стояли замок із трьома дерев’яними палацами, церкви, кос ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(0)


Парафіяни РПЦ МП, які мешкають на Уралі, зіткнулися з несподіваною проблемою, а саме: чи повинні робитися поступки в питаннях релігії для багатих і славетних парафіян? Таке запитання було поставлено в ефірі телеканалу «Союз» архієпископу Єкатеринбурзькому та Верхотурзькому РПЦ МП Вікентію рядовим священиком. Священик пише: «Я служу в глибинцi й на одну з моїх прихожанок наклав єпитимію за серйозний гріх. Ця парафіянка — людина в ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(1)


Московському патріархату не вдалося отримати у свою власність і під свою юрисдикцію Покрово-Олександро-Невську церкву в місті Біарріц (Франція). Апеляційний суд оголосив посягання Російської православної церкви «нелегітимним та недійсним». Про це повідомила архієпископія православних церков у Західній Європі (під омофором екзархата вселенського патріархату). Суд також уточнив, що дане рішення не може мати зворотної дії, і що всі цивільні рі ... Детальніше »»
Дата: 26.02.2008 | Коментарі(0)


Кіпр має нового президента. Це представник комуністів Дімітріс Хрістофіас. Його підтримало 53 з половиною відсотки виборців. Цю перемогу вже назвали великою сенсацією, повідомляє kathimerini.gr.  Недивлячись на підтримку Іоанніса Касулідіса впливовою в товаристві консервативною Кіпрською Православною Церквою, що ... Детальніше »»
Дата: 25.02.2008 | Коментарі(0)


Виявлений найдревніший християнський мартиролог, що вважався назавжди втраченим. Як повідомляє британський тижневик «Індепендент он санди», рукопис знайшовся несподіваним чином при першому науковому вивченні унікальної бібліотеки православного монастиря Дєїр Аль-Суріан (монастир сірійців). Заснований в VI столітті, він розташований в 100 кілометрах на південь від єгипетського міста Олександрія. Мартиролог складається з однієї сторінк ... Детальніше »»
Дата: 24.02.2008 | Коментарі(0)


З десятком усних домовленостей та перспективним планом до Києва повернувся Віктор Ющенко. Протягом двох днів президент перебував у Росії на самміті голів країн-учасниць СНД. На неформальній зустрічі з колегами гарант обговорив питання співпраці України з іншими державами в економічній, енергетичній і торговельній галузях. Не вдалося йому лише одне - вмовити російського патріарха Алексія ІІ зняти анафему з українського ... Детальніше »»
Дата: 23.02.2008 | Коментарі(0)


Бразильські священики надіслали Папі Римському Бенедикту XVI офіційне звернення з проханням переглянути канонічне правило, що зобов'язує дотримуватися целібату тим, хто хоче стати священиком. Таке рішення фігурує в підсумковому документі XII Національної зустрічі духовенства, що завершилася в штаті Сан-Паулу. Петиція бразильських священиків буде направлена в Конгрегацію у справах духовенства, яку зараз очолює бразильськ ... Детальніше »»
Дата: 22.02.2008 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 50 51 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz