Вт, 16.04.2024, 07:40
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Новини

21 лютого 2008 р. Президент України Віктор Ющенко в Москві провів зустріч із Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм ІІ. Попередня зустріч в такому форматі відбулася у січні 2005 року. В інтерв’ю журналістам після зустрічі Глава Української держави відзначив «щирий і відкритий діалог», що відбувся між ним та Патріархом. «Я задоволений нашою розмовою», – заявив В. Ющенко. За словами Президента, під час розмови він висловив ... Детальніше »»
Дата: 22.02.2008 | Коментарі(1)


Центральний комітет Всесвітньої ради церков (ВРЦ) затвердив створення органу, який займатиметься підготовкою до виборів нового генерального секретаря всесвітнього екуменічного органу. Знову створений комітет займатиметься пошуком кандидатів на посаду генерального секретаря Всесвітньої ради церков, яку на даний час очолює Семюель Кобіа. Він заявив про те, що не планує залишатися керівником ВРЦ на друг ... Детальніше »»
Дата: 20.02.2008 | Коментарі(0)


Грузинська Православна Церква виступила з ініціативою про направлення ув’язнених, що засуджені за неважкі злочини в монастирі. Як повідомили «Інтерфаксу» в Грузинській Патріархії, в обителі можуть бути направлені ті ув’язнені чоловіки і жінки, які вперше скоїли неважкий злочин. У монастирях відповідно вони зможуть частіше, ніж у в'язницях, зустрічатися з своїми рідними і близькими. У Церкві сподіваються, що влада в найближчи ... Детальніше »»
Дата: 20.02.2008 | Коментарі(0)


Патріарх-Католікос всієї Грузії Ілія II закликав Росію утриматися від тону, який вона використовує в питанні можливості визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії у випадку, якщо буде визнана незалежність Косово. Як заявив Патріарх-Католікос в неділю, 17 лютого 2007 р., «ми знаємо, що одна частина Сербії, Косово, хоче проголосити свою незалежність. Через це Росія заявляє про можливість визнання нею незалежності Абхазії і Південної Ос ... Детальніше »»
Дата: 19.02.2008 | Коментарі(0)


Урочисте богослужіння з нагоди 60-ліття Всесвітньої ради Церков (ВРЦ) пройшло минулої неділі в Женеві, повідомляє. "Рада надала ідеальну платформу, де Церкви з різними поглядами і які належать до величезного розмаїття богословських традицій, зможуть вести діалог і проповідувати християнську єдність", - заявив, звертаючись до присутніх на молебні, Патріарх Константинопольський Варфоломій.
На його думку, слід ... Детальніше »»
Дата: 18.02.2008 | Коментарі(0)


Керуючий православною єпархією в Косово закликав Сербію розпочати війну. В союзники, за словами єпископа Артемія, потрібно взяти тільки Росію. Сербія повинна терміново мобілізувати озброєні сили і оголосити Косово окупованою територією, вважає владика Артемій. Він також розкритикував заяву керівника сербського генштабу про те, що армія не захищатиме Косово. Священнослужитель вважає що варто  купити сучасн ... Детальніше »»
Дата: 17.02.2008 | Коментарі(0)


У Благовіщенському кафедральному соборі Афін у суботу 16 лютого відбулася інтронізація нового предстоятеля  Еладської Православної Церкви  Архієпископа Афінського і всієї Елади Ієроніма, повідомляє RNN. Під час урочистої служби місцеблюститель Архієпископського престолу митрополи ... Детальніше »»
Дата: 16.02.2008 | Коментарі(0)


Жителі Бразильського міста Ріо-де-Жанейро змогли побачити рідкісне видовище, здатне вселити як жах, так і благоговіння. Під час шторму в найбільшу в світі статую Ісуса Христа вдарила блискавка, пише газета The Daily Mail. Грозовий розряд розірвав навислі над ... Детальніше »»
Дата: 15.02.2008 | Коментарі(1)


Президент Віктор Ющенко заснував організаційний комітет з підготовки і святкування 900-річчя заснування Михайлівського Золотоверхого монастиря. Про це повідомляють Українські новини, посилаючись на указ Президента від 15 лютого. Таким чином, Ющенко підтримав ініціативу Священного ... Детальніше »»
Дата: 15.02.2008 | Коментарі(1)


Уперше цілком офіційно архієрей, священики та миряни Української Православної Церкви Київського Патріархату відвідали Святу Землю і відправили там Богослужіння в найбільших християнських святинях.
Про те, що в Єрусалимі буде можливість відправити Літургію українською, не вірили навіть самі богомільці. Однак мовне питання не стало перепоною. Представники світового Православ’я ставилися до Київського Пат ... Детальніше »»
Дата: 15.02.2008 | Коментарі(3)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 50 51 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz