Пт, 29.03.2024, 01:10
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Розділи » Наша Віра і духовне життя » Різдвяний піст
Різдвяний піст
logosДата: Сб, 15.12.2007, 22:23 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратор
Повідомлень: 16
Статус: Offline
Різдвяний піст – це останній багатоденний піст року. Він починається 28 листопада за новим стилем і закінчується 7 січня. Говіння триває 40 днів і тому в Церковному уставі називається ще Чотиридесятницею, так само, як і Великий піст. Оскільки заговини на піст припадають на день пам’яті святого апостола Пилипа, то його ще називають Пилипівкою.
logosДата: Сб, 15.12.2007, 22:25 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Адміністратор
Повідомлень: 16
Статус: Offline
Протягом посту християни не повинні вживати в їжу продукти тваринного походження - м’ясо, молоко, яйця та вироби, що їх містять. Різдвяний піст відноситься до не суворих постів, а тому за церковним Уставом під час нього може вживатися риба та олія. На час посту ті, хто перебувають у шлюбі, повинні утриматися від статевих відносин.
Є ряд обставин, які дозволяють людині послаблювати свій піст - хвороба, важка фізична праця, похилий вік, перебування в дорозі. В таких випадках суворість посту може бути послаблена - наприклад може вживатися молоко - але для цього необхідно звернутися за благословенням до священика, разом з яким визначити міру послаблення посту. Також від посту звільняються вагітні жінки, малі діти та ті, хто з вагомих причин не має можливості сам обирати, чим йому харчуватися - наприклад особи, які перебувають у відрядженні.
ІонаДата: Ср, 20.02.2008, 21:35 | Повідомлення # 3
Група: Користувачі
Повідомлень: 10
Статус: Offline
Розумно, цілком погоджуюсь, це не тільки церковне життя, а це ще уже корисно для здоровя, під час посту організм очищається.

Іона
Форум » Розділи » Наша Віра і духовне життя » Різдвяний піст
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Locations of visitors to this page
Використовуються технології uCoz