Пт, 26.04.2024, 05:02
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Розділи » Православне паломництво » Організація паломництва на Козацькі Могили
Організація паломництва на Козацькі Могили
logosДата: Сб, 15.12.2007, 22:41 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратор
Повідомлень: 16
Статус: Offline
Ще у 2003 році на Козацькі Могили поновився організований паломницький рух прочан з усіх куточків України. І хоч ці відвідини ще не є такими масовими, та вони, все ж таки, охоплюють все більшу кількість християн, які залишають у своїх серцях приємні та корисні почуття: відданість своїй рідній Церкві, любов до України та правдивість сприйняття нашої, української, історії. Без сумніву, поштовхом для поновлення паломницького руху є відродження на Козацьких Могилах чернечого життя.
Крім частих гостей з Рівненської області, Козацькі Могили за останній час відвідали прочани зі Львова, Києва (в т.ч. Молодіжне братство князів страстотерпців Бориса і Гліба), Івано-Франківської області, Луцька. Також несподівано цікаві враження для себе отримали гості з США, Німеччини, Польщі.
Окремо необхідно зупинитися на великому значенні діяльності місіонерського відділу Рівненської єпархії (координатор - п. Віталій Поровчук), який, співпрацюючи з молодіжними організаціями області, залучає до паломництва по святинях Волині та України молодь Рівненщини.
Звичайно, найперше, прочани йдуть до святинь, щоб помолитися, посповідатися та причаститися - це духовна потреба православних християн. Але, також, прочани цікавляться історією, архітектурою святині, подвигами козаків, що захищали Батьківщину та Православну віру. Особливу увагу в останній час прочани звертають на сьогодення обителі, на відродження Свято-Георгіївського чоловічого монастиря УПЦ Київського Патріархату. Братія монастиря намагається задовільнити і духовні потреби прочан, і культурологічні: у програму відвідин монастиря обов'язково входить екскурсія залами музею Державного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви".
Організація паломництва не може не враховувати таких важливих моментів, як можливість відпочинку та харчування прочан. І в цих питаннях братія монастиря вже має позитивні зрушення: з літа 2004 р. діє літній готель на сорок місць. В майбутньому - організація "теплого" готелю, встановлення кіосків для торгівлі необхідними продуктами харчування, сувенірами тощо. Великі зміни чекають Козацькі Могили з будівництвом нового музейного комплексу, проектні роботи над яким, нарешті, заплановано розпочати у 2005 р.
Ласкаво просимо до української козацької святині - жертовника українського народу, який своїм життям і своєю смертю завжди доводив: Ми - українці! Ми - православні християни!
Вклонімося їхній пам'яті...

ієромонах НИКОН (Гайдай)

АндрійДата: Вт, 18.12.2007, 20:13 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 12
Статус: Offline
Повідомлення - хороше.
Вважаю доцільним формування паломницьких маршрутів по всій Україні.
Мені по силам зайнятись цим на Півдні.

Ми - українці! Ми - православні християни!

Форум » Розділи » Православне паломництво » Організація паломництва на Козацькі Могили
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Locations of visitors to this page
Використовуються технології uCoz