Чт, 18.04.2024, 21:35
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Жовтень » 11 » Бенедикт XVI закликає молитися, щоб зустріч в Равені привела православних і католиків до повної єдності
Бенедикт XVI закликає молитися, щоб зустріч в Равені привела православних і католиків до повної єдності
00:04


Папа Римський Бенедикт XVI виcловив надію, що  засідання Змішаної православно-католицької богословської комісії, яка проходить в Равені (Італія), стане важливою віхою в процесі повного зближення обох Церков.
"Я закликаю приєднатися до моєї молитви про те, щоб ці важливе зібрання допомогло нам в русі до повної єдності католиків і православних, щоб ми незабаром могли випити із спільної Чаші Господньої", - сказав Бенедикт XVI 10 жовтня, звертаючись до віруючих на площі Святого Петра у Ватикані, повідомляє прес-служба Ватикану.
Напередодні делегація Московського патріархату покинула зал засідання комісії із-за незгоди з участю в ньому представників Естонської Апостольської Церкви, створеної в 1996 році Константинопольським патріархатом на території, яку  РПЦ МП вважає своєю.
Як повідомив раніше "Інтерфакс" глава представництва  РПЦ МП  в Європі єпископ Віденський і Австрійський Іларіон, який входить до складу комісії, представники ЭАЦ були запрошені митрополитом Пергамським Іоаном (Константинопольський патріархат) "в односторонньому порядку, без узгодження з іншими помісними Православними церквами".
Як відзначив співбесідник "Інтерфаксу", між ним і єпископом Іоаном відбулися переговори, "проте розуміння досягнуто не було". Він також відзначив, що Московський патріархат готовий відновити свою участь в роботі Змішаної комісії, як тільки Константинополь змінить свою позицію.
Одним з пунктів порядку денного чергового засідання Змішаної комісії є обговорення питання про верховну владу Вселенській Церкві.

http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=57488&cf=

Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1285 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz