Сб, 27.04.2024, 12:00
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » Вселенська Патріархія

Чернеча держава Афон, розташована на півночі Греції, виступила з протестом проти порушення її кордонів жінками, повідомили в минулу п'ятницю місцеві ЗМІ. Священний Кінот, керівний орган двадцяти афонських монастирів надіслав офіційний лист протесту на адресу парламентської партії Ліворадикальний союз (СИРИЗА). Депутат від цієї партії Євангелія Аманатіду-Пасхаліду була серед жінок, які в січні демонстративно увійшли на територію ... Детальніше »»
Дата: 11.03.2008 | Коментарі(3)


Після відставки минулого тижня митрополита Севастійського Димитрія з посади керуючого Патріаршою Канцелярією і митрополита Філадельфійського Мелітона з посади координатора патріарших секретаріатів Предстоятель Константинопольської Церкви приступає до змін в адміністративному управлінні, повідомляє грецьке агентство церковних новин ... Детальніше »»
Дата: 08.03.2008 | Коментарі(1)


Патріарх Константинопольський Варфоломей відправив у відставку митрополитів Філадельфійського Мелітона і Севастійського Димитрія. Причина подібного кроку полягає в розбіжностях між Вселенським Патріархом і митрополитами з питань, що стосуються діяльності Патріархату – повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на грецьке агентство церковних новин «Ромфеа». Проте офіційної заяви про відставку ієрархів ще не було. За інформацією з ... Детальніше »»
Дата: 04.03.2008 | Коментарі(1)

Своє 68-річчя 29 лютого відзначив Всесвятійший Патріарх Константинополя і Нового Риму - Вселенський Патріарх Варфоломій І. Його Всесвятість відзначає свій День народження через кожних чотири року у зв’язку із датою. Вселенський Патріарх Варфоломій (в миру Димитрій Архонтоніс) народився в 1940 році ... Детальніше »»

Дата: 29.02.2008 | Коментарі(0)


Урочисте богослужіння з нагоди 60-ліття Всесвітньої ради Церков (ВРЦ) пройшло минулої неділі в Женеві, повідомляє. "Рада надала ідеальну платформу, де Церкви з різними поглядами і які належать до величезного розмаїття богословських традицій, зможуть вести діалог і проповідувати християнську єдність", - заявив, звертаючись до присутніх на молебні, Патріарх Константинопольський Варфоломій.
На його думку, слід ... Детальніше »»
Дата: 18.02.2008 | Коментарі(0)


Підтримку Вселеленського Патріарха в Туреччині висловив прем'єр-міністр Греції Костас Караманліс, що відвідав в четвер в Стамбулі Константинопольську Патріархію. Візит прем'єр-міністра Греції до Туреччини укріплює надії на подальше поглиблення відносин і дружби між двома країнами. Про це заявив Патріарх Константинопольський Варфоломій, що прийняв у своїй резиденції грецького прем'єра і гл ... Детальніше »»
Дата: 25.01.2008 | Коментарі(0)

 
З нагоди Дня Соборності України Президент України Указом № 33/2008 від 17 січня відзначив державними нагородами України громадян іноземних держав. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Віктор Ющенко, зокрема, нагородив Предстоятеля Української Православної Церкви в США (Константинопольського Патріархату) митрополита Констянтина (Багана). Про це повідомляє прес ... Детальніше »»
Дата: 24.01.2008 | Коментарі(0)



Тридцять осіб затримано Турецькою поліцією, що планували вбивство конкретних осіб, серед яких і Вселенський Патріарх Варфоломій. Як повідомляють турецькі ЗМІ затримання відбулось в ході операції, під час якої у затриманих вилучено багато вибухівки, зброю і саморобні бомби.

Дата: 23.01.2008 | Коментарі(0)


На засіданні Синоду Константинопольського Патріархату 9 січня, яке пройшло під головуванням Вселенського Патріарха Варфоломія I, обрано єпископа-помічника для митрополита Іринупольського Констянтина УПЦ в Америці архімандрита Даниїла (Зилінського), з титулом єпископа Памфільського. Також новим митрополитом Гонконгу і Південно-східної Азії обр ... Детальніше »»
Дата: 13.01.2008 | Коментарі(0)

У своєму Різдвяному посланні Константинопольський Патріарх Варфоломій оголосив 2008 рік роком Апостола Павла. Також в прийдешньому році Константинопольська Церква урочисто відзначатиме 500-річний ювілей святого Ніфона, Патріарха Константинопольського, відновника і другого засновника Патріаршого ставропігійного монастиря «Святого Діонісія» на Святі ... Детальніше »»

Дата: 27.12.2007 | Коментарі(0)

1 2 3 »
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz