Сб, 20.04.2024, 09:20
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2008 » Лютий » 18 » Всесвітня рада Церков відзначила 60-ліття
Всесвітня рада Церков відзначила 60-ліття
18:54

Урочисте богослужіння з нагоди 60-ліття Всесвітньої ради Церков (ВРЦ) пройшло минулої неділі в Женеві, повідомляє. "Рада надала ідеальну платформу, де Церкви з різними поглядами і які належать до величезного розмаїття богословських традицій, зможуть вести діалог і проповідувати християнську єдність", - заявив, звертаючись до присутніх на молебні, Патріарх Константинопольський Варфоломій.
На його думку, слід визнати, що "відмінності, які походять з різних шляхів, якими наші Церкви відповідають на етичні проблеми, не обов'язково є непереборними, тому що Церкви свідчать про Євангеліє в різних контекстах".
"Ми повинні також визнати: діалог з етичних і моральних питань повинен ґрунтуватися не на думці, що Церкви здатні "погодитися про незгоду" щодо своїх моральних учень, а на готовності чесно сприйняти свої відмінності та оцінити їх у світлі віровчення, богослужбового життя і Священного Писання".
На думку Патріарха Варфоломія, ВРЦ повинна стати екуменічним простором, де Церкви будуть мати можливість розвиватися і піддавати випробуванню на практиці свої власні уявлення про світ, особливості своєї соціальної роботи, свої літургійні і доктринальні традиції, "зберігаючи в той же час свої відмінності один від одного... на глибинному рівні".
Патріарх Варфоломій позитивно оцінив історію ВРЦ за минулі роки, особливо підкресливши роль Константинопольського Патріархату в ініціативах, що привели до створення ВРЦ, і в його роботі.
Всесвітня рада Церков об'єднує більше 347 православних, протестантських, англіканських та інших церков в більш ніж 110 країнах, в яких проживає в цілому 560 млн. християн.

Категорія: Вселенська Патріархія | Переглядів: 1662 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz