Пт, 29.03.2024, 00:51
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Жовтень » 12 » Міжнародний науковий симпозіум, присвячений до 1600-річчя кончини святителя Золотоустого, пройшов в Стамбулі
Міжнародний науковий симпозіум, присвячений до 1600-річчя кончини святителя Золотоустого, пройшов в Стамбулі
21:03

Святий Іоан ЗолотоустЗ благословення і під патронатом Патріарха Константинопольського Варфоломія I в Стамбулі відбувся міжнародний науковий симпозіум «Святий Іоан Золотоустий, Архієпископ Константинопольський», присвячений до 1600-річчя з дня кончини святителя, повідомляє офіційний сайт Константинопольського Патріархату.
Участь в симпозіумі взяли представники Православних Церков: Олександрійської, Антиохійської, Єрусалимської, Російської, Грузинської, Сербської, Румунської, Кіпрської, Елладскої, Албанської, Польської, Чеських земель і Словаччини, Фінляндської, Естонської, а також богословських факультетів, духовних шкіл, православних інститутів Афін, Салонік, Санкт-Петербурга, Бостона, Парижа, Шамбезі, Мюнхена, Бухареста, Сибіу, Ясс, Софії, Єєнсу (Фінляндія). На симпозіум прибула також іофіційна делегація Святої Гори Афон.
Симпозіум, що  з 13 по 18 вересня, зібрав близько 80 фахівцівучених в області вивчення біографії і праць великого Отця Церкви і Вселенського Вчителя.
Учасники симпозіуму молилися за Божественною літургією в неділю 16 вересня в Патріаршому соборі на Фанарі. Їм була також надана можливість відвідати собор Святої Софії, нині перетворений в музей, а також монастирі, музеї і археологічні визначні пам'ятки Константинополя.
Святитель явив унікальну єдність богословського  і апостольського служіння протягом всього пройденого ним шляхувід перебування в печерах в Антіохійській пустелі до Константинопольського престолу і аж до кончини у вигнанні. Доповідачі відзначали багаті духовні обдарування, якими Господь щедро наділив Золотоустого, його глибокі пізнання в світських і церковних науках, гармонійне поєднання аскетичної духовності і літургічного досвіду, поєднання пастирського служіння,  про віру ближнім і , та вплив його особи на духовність Церкви.

Категорія: Актуальні новини | Переглядів: 1171 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz