Пт, 29.03.2024, 16:13
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Жовтень » 14 » Від Європи соборів – до Європи мечетей
Від Європи соборів – до Європи мечетей
19:25
Європа соборів, як її називав один з отців Європейського союзу Роберт Шуман, може стати Європою мечетей. Поки це надмірні побоювання деяких ЗМІ і релігійних діячів в Німеччині, що виникли після того, як два культові об'єкти Новоапостольської церкви (незалежна християнська конфесія) в Берліні були продані мусульманським громадам і в даний час перетворюються на мусульманські центри. "Бог християн не є Богом мусульман", – протестують деякі священики. "Все більше церков перетворюються в мечеті", – обурюється Bild. Офіційний представник архієпископа Берліна Стефан Фернер не виключає того, що декілька католицьких церков в майбутньому будуть продані мусульманам. Їх організації хочуть більш ніж в два рази збільшити число мечетей. Продаж двох церков стало сенсацією. Ці культові об'єкти знаходяться в кварталах Нойкельн і Темпельхоф, де проживає велике число мусульман, яких у всій Німеччині налічується3,4 млн. чоловік. Орган, амвон і інші символи християнства будуть демонтовані.
Християнські громади відчувають недостаток вірних і грошей. З цієї причини можуть бути закриті до 10 тисяч християнських церков. Тим часом  кількість мечетей. В даний час на території Німеччини існують 154 мечеті з куполом і мінаретом, пояснює Салим Абдалла, президент Центрального німецького інституту ісламських архівів. "Ми внесли в перелік 184 проекти по будівництву нових мечетей". У Кельні вже багато місяців йде суперечка з приводу будівництва величезної мечеті. Перехід в іслам стає тенденцією. У Берліні прийняли іслам вже 8500 чоловік. "До нас кожен місяць приходять в середньому 15 чоловік", – стверджує Мохаммед Херцог згромади німецькомовних мусульман в районі Шенеберг. Він народився в сім'ї протестантів, служив дияконом, з 1979 року є мусульманином.
Серед священнослужителів  стурбованість. Про це пише Tagesspiegel, ліве ліберальне видання. "Я приголомшений, адже церкви є символами німецьких християн", – говорить Бернд Шиманські, один з керівників лютеранської общини. "Ми, християни, віримо в Трійцю, це інший Бог, у мусульман свій Бог", – говорить Бернхард Моттер з Санта-Клари. Але не всі дотримуються жорсткої лінії: краще продавати церкви мусульманам, чим супермаркетам або ощадним касам, як це вже траплялося, говорить пастор Елізабет Крузе.

"La Republica"
Категорія: Міжконфесійні стосунки | Переглядів: 1225 |
Всього коментарів: 1
17.10.2007
1. Андрій
Краще Церкви не продавати взагалі. Жіночка помиляється.

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz