Сб, 20.04.2024, 03:43
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Жовтень » 16 » Вселенський Патріарх нагороджений орденом «Золоте руно» - вищим орденом Грузії для іноземних громадян
Вселенський Патріарх нагороджений орденом «Золоте руно» - вищим орденом Грузії для іноземних громадян
00:38

Вселенський ПатріархПатріарх Константинопольський Варфоломій I нагороджений орденом «Золоте руно» — вищим грузинським орденом для іноземних громадян. В неділю цю нагороду йому вручив президент Грузії Михайло Саакашвілі.
Церемонія відбулася в кафедральному соборі Светіцховелі в стародавній столиці країни Мцхеті після завершення святкового богослужіння, яке звершили Патріархи Варфоломій і Ілія у співслужінні ієрархів та духовенства Помісних Православних Церков, прибулих на торжества з нагоди 30-річчя інтронізації патріарха Католікоса Грузії Ілії II і 75-річчя з дня його народження.
За словами Саакашвілі, Патріарх Варфоломій удостоєний цієї нагороди «за величезний внесок в утвердження миру і загальнолюдських цінностей, за розвиток дружніх відносин з Грузією і за її популяризацію».
Орден «Золоте руно» установлений в кінці 90-х років минулого століття. Цієї нагороди були удостоєні колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, колишній президент Міжнародного Олімпійського комітету Хуан Антоніо Самаранч, королева Великобританії Єлизавета II, президент ФІДЕ Кирсан Ілюмжінов та інші.
Напередодні, вранці 13 жовтня, Патріархи Варфоломій і Ілія, разом з делегаціями Помісних Православних Церков і членами Священного Синоду Грузинської Церкви, відвідали монастир Джварі поблизу Мцхета, який цього року відзначає своє 1600-річчя.
Цього дня після повернення в Тбілісі відбулася зустріч з головою парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, на якій обговорювалися, зокрема, проблеми Кіпру і Грузії. За словами спікера, в обох країнах «залишаються неврегульованими територіальні і етнічні проблеми».
Також у суботу 13 жовтня в Патріархії відбувся прийом для прибулих на торжества в Тбілісі делегацій Помісних Православних Церков з Росії, Сербії, США, України і Чехії.

Категорія: Міжцерковні стосунки | Переглядів: 1276 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz