Ср, 24.04.2024, 06:37
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Жовтень » 24 » В Грузії урочистості знагоди ювілею монастиря Джварі і інтронізації Ілії ІІ триватимуть весь рік
В Грузії урочистості знагоди ювілею монастиря Джварі і інтронізації Ілії ІІ триватимуть весь рік
09:44

1400-річчя монастиря Джварі (Хрестового) в Мцхеті і 30-річчя інтронізації Патріарха Католікоса Грузії Ілії II країна відзначила з небувалим розмахом. Привітати предстоятеля Грузинської Православної Церкви прибув Вселенський Патріарх Варфоломій I і Предстоятелі шістнадцяти Православних Сестер Церков зі всього світу. Але з від'їздом високих гостей ювілейні торжества не закінчуються. Вони продовжуватимуться впродовж цілого року. Ювілейну комісію по прийому православного духівництва і подальшим цілорічним заходам очолює голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе. У інтерв'ю газеті «Весь тиждень» голова парламенту розповіла, що в комісію входять парламентарії, члени уряду, співробітники мерії, церковні ієрархи. Вони збираються як мінімум раз в десять днів і обговорюють подальший план дій.
Що стосується історично точної дати 30-річчя інтронізації, 25 грудня намічена урочиста літургія в кафедральному соборі Святої Трійці за участю зарубіжних гостей. Патріарх не заперечує проти присутності на цій літургії представників інших конфесій. На думку Ніно Бурджанадзе, таке рішення можна тільки вітати, оскільки Грузія є країною декількох традиційних релігій. У програмі також урочисті прийоми, концерти, а 4 січня, в день 75-річчя Патріарха, відбудеться ювілейний вечір. Ілія II погодився з ідеєю голови парламенту про запрошення на цей вечір музикантів, що працюють не тільки в Грузії, але і за її межами, як, наприклад, Зураб Соткилава, Паата Бурчуладзе, Олександр Корсантія та інші. За попередньою інформацією, всі зірки з великим задоволенням погодилися віддати почесті Патріарху.

Категорія: Міжнародні новини | Переглядів: 1389 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz