Чт, 28.03.2024, 13:29
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Жовтень » 26 » Козаки закликали українців дати відсіч російській імператриці
Козаки закликали українців дати відсіч російській імператриці
16:49

Українське козацтво висловлює рішучий протест проти встановлення в українських містах пам’ятника російської імператриці Катерини ІІ і закликає усіх громадян України до громадянського спротиву таким акціям.
“Наш народ дотримувався християнських чеснот, а ця російська імператриця відзначилася руйнуванням та закриттям багатьох величних українських православних храмів, серед яких і давній козацький Києво-Межигірський монастир”, йдеться у зверненні.
Звертаючись до співгромадян, українські козаки підкреслюють, що “національна пам’ять зберігає багато героїчних, але разом з тим і трагічних сторінок історії. Однією з таких трагедій для України було правління у ХVІІІ столітті російської імператриці Катерини ІІ, якій сьогодні невідомо з яких причин хочуть встановити пам’ятники в містах Одесі та Сімферополі”.
Говорячи про “заслуги” Катерини ІІ, українські козаки зазначають, що “наш народ сотні років не знав, що таке кріпацтво”, і лише Катерина ІІ “спромоглася закріпачити й відняти свободу у кожного українського селянина, а також заборонити йому говорити й писати на своїй рідній мові”.
Українські козаки висловлюють переконання, що встановлення пам’ятників Катерині ІІ та іншим іноземним поневолювачам України у будь-якому місті нашої держави “буде не лише постійно дестабілізувати політичну ситуацію, але й розпалювати міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу в українському суспільстві”.
Також українські козаки попереджають, що у випадку відсутності відповідної реакції на їхнє звернення державних центральних та місцевих органів влади залишають за собою право “діяти згідно з козацькими звичаями оборони своєї рідної землі, історії та національної пам’яті”.
Як повідомляв УНІАН, пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ планується відкрити в Одесі 27 жовтня. Рішення про встановлення в Одесі монумента Катерині II прийняли депутати міськради, мотивуючи його тим, що з 1900 до 1920 року в Одесі існував пам`ятник Катерині II, поки його не знесли більшовики. Тепер його вирішено іменувати пам`ятником «Засновникам Одеси».
У Севастополі пам’ятник Катерині ІІ передбачено спорудити до 225-ї річниці міста.

UNIAN
Категорія: Українські новини | Переглядів: 1307 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz