Чт, 25.04.2024, 02:00
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Ви ставитесь до екуменічного руху?
Всього відповідей: 360
 
Головна » 2007 » Жовтень » 27 » В РПЦ заявляють, що можливість зустрічі Алєксія II і Бенедикта XVI стає реальнішою
В РПЦ заявляють, що можливість зустрічі Алєксія II і Бенедикта XVI стає реальнішою
10:13

У РПЦ заявили, що зустріч патріарха Московського і вся Русь Алексия II з Папою Римським Бенедиктом XVI стає все більш можливою. "Святійший Отець неодноразово сам говорив, що ніколи не виключав можливості такої зустрічі. Сьогодні ця можливість не менш реальна, чим це було якийсь час тому, а може навіть реальніша", - заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, повідомляють АМИ "Новости-Україна". "У нас на порядку денному є безліч питань, над якими ми спільно працюємо, і у випадку якщо їх обговорення завершиться успіхом, то тоді відкриється можливість для такої зустрічі.І дійсно, ми досягаємо більшого взаєморозуміння, у тому числі і з тих проблем, які ще недавно нас розділяли. Йдеться не про ті богословські проблеми, які розділяли православних і католиків, а про ті проблеми, які виникли після розпаду Радянського Союзу у зв'язку з появою ієрархічних структур католицької церкви на території колишнього Радянського Союзу", - сказав Кирило.
На його переконання, все, що стосується місії однієї церкви на канонічній території іншої, "повинно здійснюватися так, щоб не руйнувати відношення між церквами".
Він вказав на всі ще існуючі труднощі, які ускладнюють православно-католицькі відносини. Так, на повістці стоїть питання "про непрості взаємовідносини між православними і греко-католиками на Україні", серйозну заклопотаність викликає експансія греко-католиків, що "продовжується, в традиційно православні області цієї країни, в яких унії ніколи історично не існувало".


Категорія: Міжконфесійні стосунки | Переглядів: 1142 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz