Пт, 26.04.2024, 01:03
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
На якій мові повинно звершуватись богослужіння в храмі?
Всього відповідей: 912
 
Головна » 2007 » Жовтень » 28 » Куди хоче завести ВіЙоМ Рівненську область?
Куди хоче завести ВіЙоМ Рівненську область?
17:59

22 жовтня 2007 року був неприємно здивований відвертою неправдою, яка прозвучала в інформації на хвилі радіостанції „Радіо-Трек”, про те, що у Рівненській області кількість неправославних і православних релігійних громад зрівнялася. Звідки радіожурналісти взяли таку інформацію – невідомо, але вона зовсім не відповідає дійсності. Що прикро – такими повідомленнями радіостанція фактично підтримує представників неорелігійних організацій як області, так і всієї України, які сплять і бачать ситуацію, коли Україна перестане бути православною державою. Про це неодноразово заявляв відомий за межами Рівненської області пастор Володимир Гарбар, який представляє харизматичну релігійну громаду „Голгофа”. Він ще в 2004 році мрійливо хизувався, що через 10 років Україна стане протестантською країною.
Але наступна інформація, яка нещодавно стала відома, не зовсім розходиться з рожевими мріями пана Гарбара, Ільчука, Абатурова та інших „неоревождів”, а навпаки, навіть їх підтверджує: в м. Рівному восени          2007 року було зареєстровано статут релігійної громади Посольства Божого (відомого „колдуна” з Нігерії Сандея Аделаджи). Ось до такого дожилися православні обласного центру. Цікаво у зв’язку з цим проаналізувати дії органу місцевої виконавчої влади – Рівненської обласної державної адміністрації, який відповідно до статті 14 Закону України „Про свободу совісті та релігійні організації”, здійснює реєстрацію статутів релігійних громад, та органу місцевого самоврядування – Рівненської міської ради, який відповідно до статті 29 цього ж закону, здійснює контроль за дотриманням законодавства про свободу совісті та релігійні організації. Рівненська обласна державна адміністрація, після чергової реорганізації певних структурних підрозділів, передала повноваження колишніх, спочатку управління, потім відділу, і зрештою сектору у справах релігій, до відання головного управління внутрішньої політики адміністрації, утворивши в його складі відділ з питань національностей та релігій. Керівником цього підрозділу була призначена досвідчений та перевірений державний службовець „нашоукраїнка” Морозюк С.В., яка до цього тривалий час очолювала відділ внутрішньої політики Радивилівської районної державної адміністрації. Релігійні питання до звільнення курував перший заступник голови обласної державної адміністрації Жуковський А.П. Хто зараз цим займається – наразі невідомо, адже після покладання виконання обов’язків першого заступника голови обласної державної адміністрації на Благодиря Ю.А., міг змінитися розподіл функціональних повноважень голови адміністрації та його заступників. І ось в такій ситуації РОДА реєструє стат  ут цієї харизматичної релігійної громади. В такому випадку було б цікаво дізнатися, який же висновок обласній державній адміністрації надав виконавчий комітет Рівненської міської ради, адже ж, мабуть адміністрація повинна була, відповідно до частини четвертої статті 14 вищезгадуваного закону, зажадати думки органу місцевого самоврядування. Крім цього, обласна державна адміністрація повинна була направити статут релігійної громади, яка утворюється, і яка в конфесійному відношенні для області є новою, до Деркомнацрелігій для проведення його експертизи. Я не заперечую, що такі кроки були виконані, але все ж таки остаточне рішення приймає обласна державна адміністрація. І вона його прийняла, вдавшись до неприхованої підтримки апологетів неопротестантизму та кинувши своєрідний виклик всім православним віруючим, незалежно від їх належності до різних гілок православ’я!!!
Яке ж було моє здивування, коли відвідавши сьогодні сайт Сандея Аделаджи PastorSunday.Com, в розділі „Дочірні церкви в Україні”, я знайшов інформацію, що в Рівненській області діє не одна їх релігійна громада, а цілих три.
Таким чином, варто очікувати в недалекому майбутньому офіційної появи ще, як мінімум 2 аналогічних релігійних громад. Не приведи Господи!

Слухач радіостанції „Радіо-Трек”.

Категорія: Українські новини | Переглядів: 1162 |
Всього коментарів: 0
Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz