Сб, 20.04.2024, 02:43
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
В якій сфері суспільного життя Церква повинна приймати активну участь?
Всього відповідей: 518
 
Головна » 2007 » Жовтень » 29 » Заборонений плід
Заборонений плід
11:13

Російська Державна Дума розглядає законопроект про заборону абортів. У разі його схвалення, акушеру, який проведе операцію, загрожуватиме 5–7 років позбавлення волі. Таким чином, Україна буде оточена супротивниками абортів. І якщо зараз в клініках на заході нашої країни спостерігається наплив полячок (у Польщі аборт прирівняний до вбивства), охочих зробити аборт, то незабаром клініки на сході України зможуть заробляти на російських жінках.
На щастя для українок, наша влада поки не збирається нав'язувати жінкам небажаних дітей. Не дивлячись на відсутність заборон і офіційних переслідувань, в нашій країні вистачає супротивників абортів. Оплотом їх виступає, природньо, Церква – в цьому питанні всі конфесії єдині. Як, до речі, і в неприйнятті засобів контрацепції.
За словами отця Евстратія, представники Церкви неодноразово зверталися до органів влади з проханнями не заборонити аборти, але зробити політику в їх відношенні жорсткішої.
Інтернет повний сайтів, присвячених тематиці переривання вагітності. Уяву вражають навіть назви розділів на цих ресурсах – «Страшна правда», «Смертний гріх», «Страшні наслідки».. Якщо стисло, автори заміток обіцяють кожній п'ятій жінці, що зробила аборт, важкі медичні наслідки, а так само, природньо, неодмінне попадання в пекло разом з родичами до сьомого коліна включно.
C почала поточного року Україна перейшла на стандарти ВОЗ, згідно яким дитина вважається життєздатною після 22 тижнів вагітності (раніше новонароджений до 28 тижнів вважався плодом). Відповідно, робити аборти після 22 тижня вагітності без серйозних медичних свідчень, загрози життя матері, заборонено. До 22 тижнів – абсолютно вільно. Крім того, недавно в Україні з'явився хімічний метод переривання вагітності, який не вимагає хірургічного втручання.
Пряма мова:
Архимандрит Евстратій
Сьогодні жіноча консультація в будь-якому проблемному випадку відразу відправляє жінку на аборт. А необхідно, щоб держава створювала всі умови для народження дитини. Часто жінки, особливо молоді, просто не розуміють на що йдуть, і рахують аборт чимось схожим на видалення апендикса. Тому ми вимагаємо від держави перед операцією до кінця роз'яснити жінці моральну суть аборту. Ми не вимагаємо заборонити аборти. Але якщо у жінки є сумніви, то вони повинні розв'язуватися на користь народження дитини.
Олександр Орда, заступник міністра охорони здоров'я
Жінка повинна мати право вибору. Своїм втручанням ми можемо тільки нашкодити. Інша справа, ми повинні створити в країні такі умови життя і такі умови для родів, щоб питання абортів взагалі не піднімалося.

Портал 24.UA
Категорія: Різні новини | Переглядів: 1221 |
Всього коментарів: 1
29.10.2007
1. Андрій Чмєль
Автору. який захищає аборти, пощастило народитися у матері, яка не читає його статей.

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz