Чт, 25.04.2024, 21:56
 
Головна Реєстрація Вхід
Зробити стартовою / Додати у Вибране / RSS
Головне меню
РОЗДІЛИ НОВИН
Актуальні новини
Українські новини
Вселенська Патріархія
Еладська Церква
Міжнародні новини
Міжцерковні стосунки
Міжконфесійні стосунки
Церква і суспільство
Церква і культура
Цікаве звідусіль
Різні новини
Дайджест ЗМІ
КАЛЕНДАР НОВИН
«  Грудень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
АКТУАЛЬНІ НОВИНИ
АКТУАЛЬНІ СТАТТІ
ОПИТУВАННЯ
Як Вам наш оновлений портал?
Всього відповідей: 386
 
Головна » 2007 » Грудень » 9 » У найвідоміших творах Леонардо да Вінчі знайшли приховані біблійні образи
У найвідоміших творах Леонардо да Вінчі знайшли приховані біблійні образи
17:33
 
Всесвітній фонд "Дзеркало Священного Писання і живопису" стверджує, що його члени за допомогою дзеркал виявили у ряді найвідоміших творів Леонардо да Вінчі (1452-1519) приховані зображення біблійних персонажів, пише "Daily Telegraph". Останніми роками історики мистецтва знаходили на полотнах Леонардо і лицарів ордена тамплієрів, і Марію Магдалину, і якусь дитину, і музичну партитуру.
Є багато документальних підтверджень того, що та Вінчі часто робив записи "дзеркальним листом", чи то щоб запобігти крадіжці своїх ідей суперниками, чи то намагаючись приховати свої наукові теорії, що часто розцінювалися як підривні, від могутньої Римсько-католицької церкви.
І ось тепер Всесвітній фонд "Дзеркало Священного Писання і живопису", дійшов думки, що Леонардо використовував той же метод в деяких з своїх найзнаменитіших творів, включаючи "Мону Лізу" і "Тайну вечерю", щоб приховати зображення таємничих осіб і релігійних символів.
Автори теорії говорять: якщо прикласти дзеркало до ескіза "Мадонна з немовлям з Св. Ганною і Св. Іоанном Хрестителем", який експонується в лондонській Національній галереї, то можна побачити старозавітнього бога Яхве, який "захищає душу від пороків тіла" і увінчаний папською тіарою.
Їх теорія пояснює, чому багато персонажів Леонардо, як представляється, вказують в порожнечу або дивляться в простір, немов вишукуючи поглядом щось божественне.
Представники фонду стверджують, що тим самим персонажі вказують, як слід розмістити дзеркало, щоб оголити таємниці картини. За їх словами, у випадку з ескізом з лондонської галереї це прояснює, чому Іоан Хреститель дивиться мимо Ісуса вдалину.
За словами членів фонду, той же метод застосовували Мікеланджело і Рафаель в творах, які експонуються в Музеях Ватикану, і інші художники Відродження, а також неокласик Жак-Луї Давід.

Категорія: Цікаве звідусіль | Переглядів: 1335 |
Всього коментарів: 1
10.12.2007
1. Roman (roman)
Не знайшов місця де можна написати, то напишу тут. Хочу сказати, що було б не погано, якщо в рубриці запитання/відповідь можна було додавати свої питання, а священник відповідав би на них.

Потрібна реєстрація
[ Реєстрація | Вхід ]
Використовуються технології uCoz
Вхід на портал
Пошук

Міні-чат


Copyright Ortodox portal LOGOS © 2024 Використовуються технології uCoz